Acasă Politic Liberalii denunta strategia PSD pentru campania viitoare

Liberalii denunta strategia PSD pentru campania viitoare

DISTRIBUIȚI


Liberalii au prezentat ieri in acte scenariul pesedist pentru castigarea alegerilor de anul viitor. Astfel, actul I il reprezinta, in opinia PNL, campania PSD impotriva jurnalistilor, in timp ce actul II este -alarmanta apropiere- dintre liderul peremist Corneliu Vadim Tudor si actuala putere.

Deputatul liberal Mona Musca a declarat, ieri, ca razboiul cu presa pe care PSD l-a declansat in ultimele saptamani reprezinta o campanie de intimidare a jurnalistilor incomozi care au adus tot mai des la cunostinta electoratului abuzurile actualei puteri, ale baronilor locali ai PSD, precum si numeroasele scandaluri de coruptie in care acestia sunt implicati, stricand astfel imagina partidului de guvernamant. -Campania furibunda a PSD impotriva presei ar putea avea drept slogan celebra formula <ciocu mic>, lansata de fostul secretar general al Guvernului Adrian Nastase, Serban Mihailescu-, a precizat deputatul PNL. Aceasta expresie, a continua ea, sintetizeaza cel mai bine atasamentul liderilor pesedisti fata de principiile libertatii de opinie si fata de valorile democratiei in general.

Pentru a ilustra consecintele campaniei PSD impotriva presei, Mona Musca, acuzand partidul de guvernamant de incalcarea legii, l-a dat ca exemplu pe secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, care -si-a permis sa intre cu bocancii in realizarea unei emisiuni TV-. In plus, a mai spus deputatul liberal, recentele incercari de a bloca accesul jurnalistilor la informatii din Senat si Camera Deputatilor reprezinta incalcari ale Legii 544 privind liberul acces la informatii publice. De altfel, Mona Musca a prezentat si o statistica potrivit careia 52% dintre jurnalisti au recunoscut faptul ca au fost obligati sa blocheze informatii ca urmare a presiunilor facute, in timp ce 42% dintre redactori au fost amenintati cu procese pentru insulta si calomnie.

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre pericolul -pactului Vadim-Nastase-. -Acum, cand se apropie alegerile, PSD a simtit ca-i scapa din mana puterea, iar salvarea proprie a devenit prioritara. Dupa ce a impus un sistem bazat pe coruptie, partidul de guvernamant actioneaza sub deviza <putere cu orice pret> chiar daca acest pret este alierea cu Vadim Tudor-, a declarat Tariceanu. El a mai subliniat si faptul ca acest -pact- vine intr-un moment in care diversi oficiali s-au aratat deosebit de ingrijorati de o eventuala ascensiune a lui Vadim, periclitand astfel integrarea in Uniunea Europeana. Deputatul liberal l-a acuzat si pe presedintele Iliescu de faptul ca -a mimat un embargo politic- la adresa liderului peremist, nepronuntandu-se niciodata foarte ferm impotriva extremismului practicat de PRM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.