Acasă Politic Ponta i-a dat cu flit lui Antonescu

Ponta i-a dat cu flit lui Antonescu

DISTRIBUIȚI

De ceva vreme, PSD și PNL se anulează reciproc în războiul de gherilă pe care îl duc împotriva Cabinetului Boc și a șefului statului din dorința liderilor celor două formațiuni politice de a se autopropune lideri de facto ai opoziției. În timp ce Crin Antonescu se joacă pur și simplu de-a președintele României sau de-a premierul din umbră, Victor Ponta vizează să preia puterea prin forța străzii din jurul moțiunilor sindicale. Practic, reacțiile celor doi pun în dificultate opoziția, care pare incapabilă să se coaguleze în jurul unui proiect comun, peste ideologiile acestora. În acest sens, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri la postul Antena 3 că social-democrații și liberalii se întâlnesc în fiecare luni, susținând că invitația lui Crin Antonescu pentru discuții pe 15 noiembrie se adresează în special UDMR-ului și minorităților, întrucât PDL nu va fi lăsat de Traian Băsescu să participe. „Mergem în fiecare luni la întâlnirile pe care le avem în fiecare luni cu liberalii și conservatorii. Invitația domnului Antonescu sper, de data asta, să găsească uși deschise, este către UDMR și minorități. Noi am avut și avem în continuare dialoguri cu liberalii și conservatorii, că reușim să-i aducem și pe UDMR și pe minorități la această masă a dialogului și a normalității e un pas important (…) Noi cu liberalii și conservatorii ne întâlnim în fiecare luni. Mă întrebați dacă ne ducem și lunea asta la întâlnire? Sigur că da“, a spus liderul social-democraților.

Singur împotriva tuturor!

Pe de altă parte, reacția lui Ponta la strategia lui Crin de deblocare a scenei politice cu liderii coaliției de guvernare demonstrează faptul că nu-l poate accepta drept lider de facto al opoziției. „Noi ne-am tot întâlnit între noi, problema este dacă vin UDMR, minoritățile – că PDL-ul probabil că n-o să-l lase domnul Băsescu să vină – și dacă o să reușim, discutând cu UDMR și cu minoritățile, să facem noi ceea ce PDL nu vrea să facă, anume să deblocăm o situație aberantă în interesul național în mod absurd, ridicol, se cheamă Roberta Anastase“, a adăugat președintele PSD. Pe de altă parte, întrebat cu ce formațiune politică ar prefera să participe la guvernare în situația în care, în urma unor viitoare alegeri, PSD nu asigură singur o majoritate, Ponta a răspuns: „discutăm cu toate partidele democratice, mai puțin cu PDL, fiindcă PDL-ul actual nu este un partener democratic“.
La rândul său, liderul PSD, Adrian Năstase, a afirmat ieri că invitația liderului PNL, Crin Antonescu, va fi discutată luni în cadrul conducerii social-democrate, amintind că aceste formațiuni au mai avut discuții bilaterale, dar punctând că de data aceasta nu a înțeles la ce se referă demersul liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.