Acasă Politic Ponta împrumută limbajul Kremlinului împotriva „dușmanului fascist”

Ponta împrumută limbajul Kremlinului împotriva „dușmanului fascist”

DISTRIBUIȚI

Oricât de șocant ar părea pentru liderii unei țări democratice, mai-marii de la București folosesc aceeași retorică de tip sovietic ca cei de la Kremlin. Premierul Victor Ponta a începutul să împrumute limbajul liderilor de la Moscova în privința adversarilor politici. Dacă Rusia se referă în termeni de „fasciști” la adversarii săi geopolitici, șeful PSD face acest lucru la o scară mai mică de politică internă.

El a declarat miercuri că nu poate contrasemna pentru decorarea „unor indivizi care au gestionat greşit sau au deturnat bani publici”, iar unii dintre ei „au avut deseori opinii anti-româneşti sau chiar fasciste” şi că dacă preşedintele doreşte să îi decoreze o poate face, dar nu cu semnătura sa. „Am două rezerve: prima rezervă este legată de faptul că, în baza raportului Curţii de Conturi care a fost transmis mai departe către toate instituţiile competente, conducerea de atunci a ICR, aşa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit în mod greşit o mulţime de fonduri publice, deci să-i decorăm pe cei care au cheltuit prost banii publici sau chiar au deturnat mi se pare un lucru greşit.

Şi, în al doilea rând, erau acolo persoane care au făcut deseori declaraţii şi au exprimat opinii anti-româneşti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru că dacă vă uitaţi la domnul, e un domn Mihăieş (Mircea Mihăieş – vicepreşedinte ICR în perioada 2005-2012), dânsul e de extremă dreaptă, e un fascist bătrân aşa, că nu credeam că mai există neonazişti în Europa, uite, există şi în România. Ori eu nu pot să contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat greşit bani publici şi pe de altă parte exprimă poziţii împotriva României. Dacă domnul preşedinte Băsescu doreşte să-i decoreze, să o facă, dar nu cu semnătura mea”, a declarat Victor Ponta.

La unison cu Moscova

În paralel, la fel ca și Ponta, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a criticat UE că se aliază cu dușmanul fascist. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a acuzat miercuri pe europeni că trec cu vederea ascensiunea „fascismului” în Ucraina, evocând uciderea a aproximativ 40 de insurgenţi proruşi la Odesa, în sudul ţării. „Sunt mulţi ani de când se trece cu vederea, în Europa, faptul că ideologia fascistă atrage noi adepţi şi că cei care o promovează înrolează în continuare tot mai mulţi discipoli”, a declarat Lavrov la o ceremonie organizată odată cu apropierea marcării victoriei din 1945 asupra regimului nazist.

„Ceea ce s-a întâmplat la Odesa pe 2 mai este pur şi simplu fascism”, a continuat el. Așadar, dușmanul politic este definit atât de Ponta, cât și de Lavrov drept „fascist”. De altfel și fostul președinte comunist de la Chișinău, Vladimir Voronin, în ieșirile sale după câteva pahare de vin de la Cricova, îi cataloga pe români drept „fasciști”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.