Acasă Politic Ponta nu o apără pe Ecaterina Andronescu: Justiția să-și facă datoria

Ponta nu o apără pe Ecaterina Andronescu: Justiția să-și facă datoria

DISTRIBUIȚI

Lovitură de teatru în PSD. După ce Victor Ponta ne obișnuise cu mitinguri de susținere a infractorilor social-democrați acesta nu o apără pe Ecaterina Andronescu care riscă peste 15 ani de închisoare fiind acuzată de spălare de bani, trafic de influență, luare de mită și abuz în serviciu.

Victor Ponta a declarat, vineri, că justiția trebuie să-și facă datoria în cazul celor nouă foști miniștri pentru care DNA a solicitat începerea urmăririi penale și a precizat că nu comentează pentru că nu e vorba despre niciun ministru al cabinetului său.
„Nu pot să comentez, pentru că nu e vorba despre niciun ministru al cabinetului pe care îl conduc. Singurele informații pe care eu le am sunt cele pe care le-am și prezentat public, constatate de către Corpul de Control al primului ministru, referitoare la nereguli grave și ilegalități comise de către miniștrii Funeriu și Vreme dacă nu mă înșel. Alte lucruri nu cunosc și nu pot să comentez. Informațiile la care am avut eu acces sunt cele din 2010. Justiția să-și facă datoria”, a spus prim-ministrul la finalul evenimentului ‘România, poarta către un sector energetic sigur și diversificat’, găzduit de World Affaire Council din Houston.

Direcția Națională Anticorupție cere ridicarea imunității pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri.

Șeful DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al României referatul în vederea sesizării președintelui României, a Senatului, a Camerei Deputaților și a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de nouă persoane, care în perioada în care se presupune că au săvârșit infracțiunile au îndeplinit funcția de ministru.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al prim-ministrului, ca urmare a acțiunii de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informațională și la Ministerul Educației Naționale, în legătură cu închirierea de licențe educaționale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.