Acasă Politic Să râdem cu Kelemen Hunor: România e pregătită pentru un președinte maghiar

Să râdem cu Kelemen Hunor: România e pregătită pentru un președinte maghiar

DISTRIBUIȚI

După ce ne-am distrat cu Elena Udrea care e sigură că va câștiga alegerile, a venit rândul lui Kelemen Hunor să ne amuze. El a declarat că România e pregătită pentru un președinte maghiar. Noi am adăuga chiar că putem schimba și numele din România în Maghiaria. Noi suntem pregătiți!
Tema autonomiei maghiarilor din România a fost prezentă în majoritatea discursurilor principalilor politicieni UDMR prezenți vineri seara, la Miercurea Ciuc, la lansarea candidaturii la președinție a lui Kelemen Hunor. Niște români ingenioși și au găsit soluția pentru amplasarea Ținutului secuiesc așa cum se vede în fotografie.
Fostul președinte al Uniunii, Marko Bela, a vorbit despre faptul că UDMR a depus, încă din 1995, primul proiect de autonomie iar acum a lansat o nouă ințiativă legislativă. El a mai spus că Uniunea își dorește ca în România să existe ‘un sistem al autonomiilor” în cadrul căruia fiecare minoritate etnică să poată lua decizii în problemele care o privesc. ”Doar așa putem construi o Românie puternică, dacă se acordă drepturile cele mai largi comunităților, indivizilor care trăiesc aici, inclusiv dreptul la autonomie”, a punctat Marko Bela.

El a susținut că Europa pe care o vor maghiarii începe în Scoția și se termină în Ucraina și, în context, a făcut referire la rezultatul referendumului pentru independența Scoției afirmând că principalul mesaj este că autonomia sau orice alt cadru juridic poate fi rezolvat democratic, prin referendum și nu prin violență.

În finalul discursului susținut, Marko a spus că maghiarii îl vor președinte pe Kelemen Hunor pentru că a demonstrat că poate conduce această țară după ce a condus ministerul Culturii și ‘a dovedit intelectualității românești că poate gândi și cu capul lor’, ceea ce înseamnă că gândește deopotrivă bine pentru români și maghiari.

În opinia sa, după 24 ani de la Revoluție, maghiarii, cu un procent de 6,5-6,7 %, ar avea dreptul la un an și jumătate de președinție și a propus să se ia în calcul și următorii 50 ani, iar Kelemen Hunor să devină președintele României.

În mesajul de salut, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert a spus că maghiarii visează la o viață pe care să o conducă singuri, iar acest lucru nu poate fi garantat de partidele de la București.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, i-a îndemnat pe maghiarii să meargă la vot pentru că deciziile la București să nu se ia fără ei, în vreme ce vicepreședintele politic al UDMR, Borbely Laszlo i-a spus candidatului partidului:’Hunor, tu ești cel mai bun candidat. You are simply the best’, cu referire la un hit celebru.

Lansarea a avut loc la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc. Evenimentul a început cu intonarea imnurilor de stat ale României și Ungariei, dar și a celui secuiesc, de către artiștii Operei Maghiare din Cluj. La intrarea în incinta Sălii Sporturilor se află un banner cu mesajul ‘Viitor, bunăstare, siguranță’, iar în sală, pregătite dinainte, erau mai multe pancarde pe care scria: ‘Hunor, for president’ sau ‘Hajra, Hunor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.