Acasă Politic Prefectii pesedisti – mustruluiti de Iliescu, amenintati de Nastase

Prefectii pesedisti – mustruluiti de Iliescu, amenintati de Nastase

DISTRIBUIȚI


Presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase au participat impreuna, ieri, la Cluj, la intalnirea cu prefectii. Iliescu a criticat starea adminstratiei publice, iar premierul i-a -prelucrat- pe prefecti, cerand rezultate imediate.

Curs de buna purtare pentru functionarii publici

Statul national si administratia publica au fost cateva teme abordate de Ion Iliescu in cursul vizitei la Cluj. El s-a declarat -adversarul fatis al scoaterii uneia sau a alteia din zonele Romaniei, inclusiv a Transilvaniei-, afirmand ca statele nationale, nu regiunile vor sta la baza constituirii unei Europe unite. -O Uniune Europeana compusa din regiuni, ignorand unitatea statala, ar fi imposibil de coordonat, intrucat comunitatile locale sunt elemente constitutive ale statului, iar statul trebuie sa actioneze in favoarea cetatenilor-, a afirmat seful statului, adaugand ca acesta este intelesul real al sintagmei de stat national din Constitutie, care nu face nicidecum trimitere la vreo dominatie etnica sau caracter nationalist.

Presedintele Ion Iliescu a mai declarat, ieri, la Cluj, ca in randul celor care administreaza statul roman exista -o fractura-, care nu are nici o legatura cu diferenta intre generatii, ci cu adoptarea valorilor occidentale. -Exista o parte care a adoptat valorile occidentale si o parte care inca traverseaza o criza de identitate si nu vede ca trebuie sa se schimbe-, a afirmat presedintele, subliniind necesitatea reformarii administratiei publice, astfel incat functionarii sa devina slujitori ai cetatenilor.

Seful statului a spus, in cadrul intalnirii cu prefectii si reprezentantii administratiei judetene din tara, ca administratia publica romaneasca are nevoie de mai multa suplete, de eliminarea inertiei si a birocratiei. -Trebuie sa stabilim ce va trebui sa facem ca sa degajam administratia publica de inertie si birocratie si trebuie sa cultivam responsabilitatea civica a functionarului public-, a spus presedintele Iliescu, conform caruia datoria oricarui functionar public este de a sluji cetateanul, -nu sa-l plimbe si sa-l jecmaneasca-, desi exista -asemenea naravuri- in administratie.

-Prelucrarea- prefectilor

Adrian Nastase si-a inceput speech-ul cu un repros la adresa prefectilor care au vorbit prea mult si din aceasta cauza el nu a mai putut citi toate cele 18 pagini pregatite. Premierul a spus ca este nemultumit de cum functioneaza ghiseul unic si a promis ca va face verificari peste doua-trei saptamani. Daca lucrurile nu merg bine, Nastase a amenintat cu concedierea tuturor functionarilor si angajarea altora. Primul-ministru a declarat ca prioritar pentru 2003 este cresterea nivelului de trai, cu tot ce inseamna aceasta (reforma fiscala, a pensiilor). Pentru reforma administrativa trebuie modificate atat infrastructura, cat si mentalitatea. In urma intalnirii cu prefectii, Nastase asteapta rezultate incepand chiar de maine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.