DISTRIBUIȚI

„Întâlnirea premierului cu managerii spitalelor a fost o farsă totală, o punere în scenă cinică pentru ca guvernul să mimeze interesul și să-i prostească pe oamenii cărora ‘măririle’ pesediste le-au scăzut, de fapt, salariile.”, susține europarlamentarul Cristian Bușoi.

„Chiar felul în care a fost ‘pregătită’ așa-zisa discuție: premierul, alături de niște politicieni fără niciun fel de atribuții în salarizare și Sănătate, ca dna Shaiddeh și dl Vâlcov, cu sute de manageri și directori, claie peste grămadă, arată că singurul scop al întâlnirii a fost ca guvernul să mute răspunderea scăderilor de salarii pe manageri.

De aici și nepăsarea totală a ministrului Muncii, care la o negociere despre nemulțumiri salariale recunoaște franc: ‘Nu îmi pasă de greva voastră’.

Salarizarea în Sănătate, așa cum arată acum, după reformele PSD, este plină de neclarități, nereguli și de nedreptăți; și nu este vorba doar de diferențele între salarii, ci despre multe situații fără nicio logică, ce sfidează bunul simț: Categorii cărora nu le-a fost nici măcar compensată mutarea contribuțiilor; sporuri egalizate din pix, pentru cazuri cu responsabilități total diferite. Reforma salariilor în Sănătate a creat o brambureală și o nedreptate care va afecta funcționarea sistemului și va fi resimțită de pacienți.

Singura soluție este ca oamenii să-și caute dreptatea în justiție și să încerce să obțină, prin hotărâri ale instanței, maximum de compensare de la un guvern iresponsabil.

Cu atâtea promisiuni care s-au dovedit nenorociri, teama cea mai mare este ca guvernul Dragnea-Dăncilă să vrea să facă ‘ceva’: vreo reformă, vreo creștere, vreo schimbare. Sigur se ajunge la mai rău.”, crede Cristian Bușoi

Foto: Cristian Roman

1 COMENTARIU

  1. Fara reforma in sanatate nu se mai poate rezolva nimic.Numarul bugetarilor a crescut si nu mai are bani guvernul sa- i plateasca.In spitalele de stat sunt cel putin doi membri dintr- o familie si altii se prezinta la concurs degeaba si sunt nevoiti sa mearga in privat.Cheltuielile cu intretinerea cladirilor unde se afla spitalele au crescut
    In toate statele europene sunt doua – trei spitale de stat unde merg cei cu venituri mici iar restul sunt private.In functii sau numit unii pe altii pe baza de prietenie si de aceea treburile merg in directie gresita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.