Acasă Politic Premierul – seful -increderii ministeriale-

Premierul – seful -increderii ministeriale-

DISTRIBUIȚI

Procentul -asteptarilor gri- ramane aproape acelasi (42,7%) in privinta sperantelor economice ca si in cazul aprecierilor referitoare la nivelul de trai. Optimistii sunt de peste trei ori mai multi (38,3%) fata de pesimistii -blanzi- (12,3%), care cred ca economia va cunoaste o usoara decadere. Mai drastici sunt 4,4% dintre cetateni, care spun ca economia va decadea puternic si mai putini (2,3%) fiind cei care spera ca se va inregistra o relansare puternica.

La capitolul incredere ministeriala, premierul Adrian Nastase conduce in clasament cu 40%, fiind urmat, la o distanta uriasa, de seful finantelor, Mihai Tanasescu, cu 8%. -Trena- increderii este compusa mai departe din Dan Ioan Popescu, ministrul industriei si comertului (7%), seful externelor, Mircea Geoana (7%), ministrul justitiei, Rodica Stanoiu (6%), ministrul de interne, Ioan Rus (4%), ministrul sanatatii, Daniela Bartos, si, la egalitate, cu 2%, Ilie Sarbu, Marian Sarbu si Razvan Theodorescu. Cu numai 1% figureaza Ioan Mircea Pascu, Ecaterina Andronescu si Miron Mitrea.

Cea mai importanta masura pe care o asteapta cetatenii de la echipa guvernamentala este reducerea somajului, conform celor declarate de 27,8% dintre cei intervievati de specialistii INSOMAR. Lista asteptarilor continua cu scaderea inflatiei (14,7%), relansarea si subventionarea agriculturii (13,4%), aproape la egalitate accelerarea privatizarii si sustinerea investitorilor (10,3%) si combaterea coruptiei si a criminalitatii (10,2%), cresterea pensiilor, a nivelului de trai, relansarea economiei si majorarea salariilor. Pe ultimul loc figureaza, cu 0,6%, integrarea in structurile euro-atlantice, un deziderat acceptat, dar fara implicatii imediate privind imbunatatirea situatiei economice a Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.