Acasă Politic Presedintele Iliescu a declansat operatiunea -Cozma in libertate-

Presedintele Iliescu a declansat operatiunea -Cozma in libertate-

DISTRIBUIȚI

Seful statului se implica in eliberarea fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, chiar daca nu vrea sa lase aceasta impresie. Presedintele Ion Iliescu a declarat, ieri, la Valenii de Munte, ca a primit cererea de gratiere a lui Miron Cozma si a inaintat-o Consiliului Superior al Magistraturii pentru a intocmi -concluzii si propuneri-, semnalizand practic inceputul actiunii de eliberare din inchisoare a -Luceafarului huilei-. Presedintele a afirmat ca, in calitate de sef al statului, poate doar aproba propunerile Consiliului Magistraturii pe marginea posibilitatii de gratiere a lui Miron Cozma. Presedintele Iliescu a precizat ca are un punct de vedere asupra gratierii fostului lider al minerilor, dar nu doreste sa-l exprime public, evitand astfel orice posibile critici, indiferent de unde ar proveni acestea.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a cerut marti presedintelui Romaniei sa-l gratieze pe Miron Cozma, in virtutea prerogativelor sale constitutionale, adaugand ca -s-ar pune astfel capat unei farse judiciare sinistre a regimului Constantinescu-. Miercuri, Ion Iliescu s-a eschivat si a declarat ca nu a primit, inca, solicitarea de a-l gratia pe Cozma si ca, atunci cand se va intoarce din concediu, va analiza aceasta cerere.

Potrivit legii, Consiliul Superior al Magistraturii nu are nici o atributie in acest sens, decizia in cazul cererilor individuale de gratiere revenind exclusiv presedintelui. Conform articolului 94, litera d) din Constitutie, presedintele acorda gratierea individuala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.