Home Politic Președinții PNL și PSD mimează dispute pe modificările fiscale

Președinții PNL și PSD mimează dispute pe modificările fiscale

DISTRIBUIŢI

Premierul Nicolae Ciucă susține pe pagina sa de Facebook că „E iresponsabil să te joci cu sistemul fiscal. PNL nu guvernează cu ochii la sondaje”:

 • „Nu este sănătos și responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate. Riscăm să avem, într-un an sau doi, probleme de două ori mai mari decât avem astăzi. Avem, în istorie, precedente de măsuri strâmbe, venite în momente prielnice unora din punct de vedere electoral, pentru care, mai târziu, au plătit tot românii. Avem aproximativ 96 de miliarde de euro alocați pentru dezvoltare și misiunea de a direcționa acești bani spre toate domeniile cheie, în mod inteligent. Altfel, ne vom trezi într-un colaps financiar de nereparat”.
 • „Nu ne permitem să greșim constituțional cu marile măsuri de reformă în domenii cheie, mai ales în cele cu impact bugetar. Să ne aducem aminte că legile referitoare la pensiile speciale ale judecătorilor sau ale parlamentarilor au fost declarate neconstituționale de CCR. Fie pentru că ele contraveneau unor principii constituționale ale independenței justiției, fie că erau neclare, imprecise, impredictibile sau au fost adoptate fără respectarea procedurilor parlamentare constituționale. În domeniul fiscal, intrarea în vigoare a unor măsuri care pot cădea ulterior testul la CCR înseamnă daune plătite din bugetul statului. Există inechități? Da! Însă avem în PNRR stipulate foarte clar următoarele: reforma pensiilor (un sistem bazat pe contributivitate), precum și reforma administrației publice și a salariilor din sistemul public (un sistem bazat pe performanță). Așa vom repara lucrurile. De ce? Ca să și producă efecte. Ca să și funcționeze pe termen lung”
 • „PNL nu va susține nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri, motorul vital economiei. Nu suntem de acord cu nicio viziune care pune azi poveri pe mediul de afaceri și pe companii. Cum ne redresăm, dacă slăbim economia reală? Noi nu putem promova măsuri neconstituționale, impozite peste noapte, taxe și poveri pe companii și mediul de afaceri. Greșelile, în această perioadă, ne vor costa enorm. Iar noi, Partidul Național Liberal, ne asumăm măsurile luate și înțelegem că trebuie să ne uităm la cum va arăta România în viitorul apropiat, cu reformele din PNRR începute, cu banii din PNRR activați în programe de sprijin și dezvoltare a țării. Nu ne uităm azi la sondaje, ci pe termen lung la societatea românească. Asta credem noi că înseamnă responsabilitate la guvernare”, a scris Ciucă pe Facebook.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a ripostat:

„Teoretic, avem o cotă unică de impozitare a veniturilor, dar realitatea ne arată de fapt un ansamblu fiscal în care operăm cu multe cote diferite. Avem 1% impozit pe veniturile de la bursă. Avem tot 1% pe veniturile microîntreprinderilor, însă o cotă de 3% în cazul celor fără angajați. Avem apoi 5% impozit pe dividende. Și, în fine, există cota de 10% impozit pe venit așa-zis generală. Însă, pe lângă aceste exemple, au apărut nenumărate alte excepții, astfel că s-a ajuns să taxăm cu doar 1% câștigurile din jocuri de noroc în limita a 66 de mii de lei!”, a scris Ciolacu.

4 ARII

 1. Bai Tiriflici (Ciolacu), vezi ca ne pleaca avutia din tara!
  https://www.stiridiaspora.ro/semnal-de-alarma-80-din-absolventi-pleaca-din-romania-este-ingrijorator_491350.html
  Despre asta trebuie sa vorbesti bai Tiriflici! Au terminat liceul o noua generatie! Prezinta-le viitorul luminos din tara lor guvernata de 30 ani de PSD sub diferite forme! Prezinta macar o lista cu institutii care nu agajeaza pe criterii de partid, unde directorul nu e un lipitor de afise! Da-le tinerilor o speranta, ca se poate!

 2. Asteapta si mai Tic Tac,pai 80 de miliarde de euro sunt bani multzi,trebuie impartiti cu grije intre firmele agreate de un partid si celalalt sa nu il inshele un partid pe altul caci se strica coaliatia si ramane Romania fara guvern,ori stii si tu ca PSDisti nu au vrut la guvernare dupa ce sau certat PNListi cu USRisti dar totusi au intrat (pentru Romania ma pentru tarisoara noastra)cum spunea Catavencu in”O scrisoare pierduta” de I. L.Caragialle.
  Ce blestem pe romani cu partidele astea care au avut puterea in Romania,astia nu iau bani nici moca daca din bani care sunt pentru Romania si romani nu pot sa ishi traga si ei macar 30%.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.