DISTRIBUIŢI

Consilierul general Bogdan Sabo trage un semnal de alarmă cu privire la recenta defrişare ilegală a arborilor mături din curtea Liceului „Mihai Eminescu”, aflat pe strada V.V. Stanciu, nr. 6. Această acţiune, desfăşurată fără avizul Direcţiei de Mediu a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi fără consultarea comunităţii locale, este cel mai recent exemplu din seria de acţiuni distructive întreprinse de primarul Daniel Băluţă.

„Arborii defrişaţi aveau diametre cuprinse între 25 şi 80 cm, fiind arbori maturi şi valoroşi pentru ecosistemul urban. Defrişarea a avut loc într-o manieră netransparentă, la ora 5 dimineaţa, fără consultarea comunităţii şi fără un aviz legal din partea autorităţilor competente”, a declarat Bogdan Sabo, consilier general ales al USR.

Această acţiune vine după mai multe cazuri similare, în care Primăria Sector 4 a dispus defrişări abuzive pe spaţiile verzi ale sectorului, inclusiv pe Bulevardul Gheorghe Şincai, Bulevardul Tineretului, Şoseaua Olteniţei şi în zona de lângă staţia de metrou Timpuri Noi.

USR Sector 4 a semnalat în repetate rânduri aceste abuzuri, dar administraţia condusă de Daniel Băluţă continuă să distrugă spaţiile verzi fără a lua în considerare impactul asupra mediului şi asupra calităţii vieţii cetăţenilor din sector.

„Aceste acţiuni sunt complet inacceptabile şi pun în pericol echilibrul ecologic al sectorului nostru. Solicităm autorităţilor competente să ia măsuri urgente împotriva acestei defrişări ilegale şi să se asigure că orice intervenţie asupra spaţiilor verzi va fi făcută doar în baza unor avize legale şi cu consultarea comunităţii”, a adăugat Bogdan Sabo.

USR Sector 4 subliniază importanţa protejării spaţiilor verzi într-un sector care, conform statisticilor, beneficiază de parcuri mari, însă situaţia acestor spaţii nu este reflectată corect în actualizările oficiale, având în vedere defrişările abuzive care au avut loc în ultimii ani. De asemenea, conform unui studiu realizat de Asociaţia Ecopolis, Bucureştiul se numără printre cele mai poluate oraşe din Uniunea Europeană şi este capitala cu cel mai mare cost social asociat poluării, ajungând la 3.000 de euro per cetăţean pe an. Capitala se află şi printre exemplele negative în ceea ce priveşte spaţiul verde per locuitor, având doar 7-9 metri pătraţi, în timp ce legislaţia naţională prevede un minim de 26 de metri pătraţi per locuitor.

1 COMENTARIU

  1. se tot fac reparatii la aeroport otopeni care duc la disconfort pentru noi calatorii. am vrea sa stim cam cat mai dureaza si daca firma care repara asfaltul si pistele de decolare este bine aleasa sau exista firme mai bune? pe la tv nu se spune nimic despre aceste reparatii care trebuie sa fie de calitate goarte buna!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.