Acasă Politic PRM isi construieste imaginea de partid oprimat

PRM isi construieste imaginea de partid oprimat

DISTRIBUIȚI

Liderii PRM incearca sa-si construiasca o imagine de partid oprimat. Suparati ca presedintele Iliescu si-a impus un embargo al dialogului cu Corneliu Vadim Tudor, liderii PRM au anuntat ieri ca nu vor merge la consultarile de la Cotroceni fara seful lor de partid. PRM anunta ca asteapta o explicatie a -impolitetii- presedintelui, care a refuzat dialogul cu liderul acestei formatiuni politice.

Reprezentantii PRM se declara solidari cu Corneliu Vadim Tudor si sustin ca o invitatie prezidentiala la dialog, care -disociaza- PRM de senatorul Vadim Tudor, nu este decat o -invitatie la refuz-. In opinia PRM, decizia lui Ion Iliescu este discriminatorie.

De asemenea, respingerea de catre Comisia de administratie publica a opt propuneri legislative, din care patru ale PRM, si mai ales criticilor formulate de comisie la adresa initiatorilor au stat la originea unui incident in plenul Camerei Deputatilor, cand deputatul PRM Tudor Marcu a pus sub semnul intrebarii profesionalismul presedintelui comisiei Ioan Oltean, intr-un discurs rostit pe un ton din ce in ce mai ridicat, ceea ce a dus la reactia parlamentarilor.

Deputatul PRM Tudor Marcu a criticat faptul ca, daca proiectul de lege al deputatului PRM ar fi apartinut unui deputat PSD sau Guvernului, ar fi trecut, chiar daca era mai prost intocmit. El a calificat aprecierile lui Oltean drept -subtiri si copilaresti- si s-a declarat -surprins, extrem de neplacut- de neprofesionalismul manifestat de deputatii din aceasta comisie, sustinand ca acestia nu au analizat textul propus si ca au luat decizia de respingere in lipsa de cvorum.

Trei deputati de la PD, UDMR si PSD au venit la tribuna, pe rand, si l-au criticat pe Marcu Tudor pentru ca se erijeaza in -tragator de urechi- al celorlalti si nu recurge la -un ton si limbaj civilizat-. Ei au aratat ca microfoanele functioneaza foarte bine si ca nu este necesar un plus de volum, deoarece este -iritant si nu convinge pe nimeni-. Toti au cerut ca presedintele de sedinta Ovidiu Petrescu sa limiteze interventiile de la tribuna.

Presedintele Comisiei de administratie publica, Ioan Oltean, a reactionat la atacul deputatului PRM, aratand ca nimeni nu a pus la indoiala profesionalismul sau in domeniul administratiei locale, in nici unul din multii ani de cand este parlamentar.

Incidentul a luat sfarsit cand Ovidiu Petrescu a conchis ca Tudor Marcu -i-a jignit pe toti-. Pe fondul vociferarilor deputatului PRM, Petrescu a adaugat: -Ma faceti tampit, daca spuneti ca nu am inteles nimic-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.