Acasă Politic Protest faţă de afirmaţiile revoltătoare ale senatorului PSD Şerban Nicolae

Protest faţă de afirmaţiile revoltătoare ale senatorului PSD Şerban Nicolae

DISTRIBUIȚI

Faptul că în anul 2017, la 28 de ani de la căderea regimului comunist, în Parlamentul României, un reprezentant al partidului de guvernământ susţine teze desprinse parcă din paginile Scânteii, oficiosul Partidului Comunist din anii 50, ne produce un adânc sentiment de revoltă, dar în egală măsură şi o îngrijorare foarte serioasă privind angajamentul real al unei părți importante a clasei politice pentru situarea țării noastre in sistemul de alianțe și valori al lumii libere.

Declaraţiile senatorului PSD Şerban Nicolae sunt nu doar revoltătoare. Ele reprezintă o adevărată insultă la adresa miilor de luptători din rezistenţa armată anticomunistă şi sprijinitori ai acestora, căzuţi în lupte, executaţi de Securitate sau exterminaţi între zidurile temniţelor comuniste, într-o perioadă de represiune nemaiîntâlnită în istoria României, ca dimensiune a terorii de stat. Şi aceasta, la câteva zile după ce reprezentanţi ai rezistenţei anticomuniste au primit expresia recunoştinţei Bisericii Ortodoxe Române pentru demnitatea, curajul şi suferinţa lor.

În declaraţiile sale, senatorul Şerban Nicolae a reluat ad-literam teze ale regimului represiv comunist, exprimându-se fără echivoc împotriva rezistenţei anticomuniste din munţii României, pe care a acuzat-o că “slăbea capacitatea de apărare a României” şi că “era îndreptată împotriva intereselor României”. Prin consideraţiile sale halucinante, reprezentantul PSD a adus acuzaţii denigratoare partizanilor din munţii României, negând realitățile acelei perioade de împilări și represiune și ignorând cu rea credință toate studiile și cercetările istorice din ultimii 25 de ani, care au restabilit importanţa luptei pentru libertatea şi demnitatea poporului român a celor căteva sute de grupuri de rezistență anticomunistă din toți munții României.

Senatorul PSD a mers până într-acolo încât a reluat teze formulate în anii de maximă teroare comunistă de propaganda lui Gheorghiu-Dej, înfierând operaţiunile CIA menite să sprijine rezistenţa armată şi să introducă pe teritoriul României ocupate de sovietici, prin paraşutare, luptători anticomunişti instruiţi pentru subminarea dictaturii comuniste. Declaraţiile vădit antiamericane şi favorabile ocupaţiei sovietice de atunci pot aduce grave prejudicii parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în contextul în care ţara noastră constituie principalul pilon al alianţei nord-atlantice în această parte a Europei. Dar, ceea ce este mai grav, demonstrează dispreţul lui Şerban Nicolae faţă de ideea de libertate şi admiraţia nedisimulată pentru modelul totalitar.

Nu este vorba aici numai de ignoranţă. Cazul de faţă este relevant pentru o anumită mentalitate a unora – deloc puţini – dintre cei care astăzi conduc România şi care au o legătură indisolubilă cu sistemul dinainte de 1989. Senatorul PSD Şerban Nicolae nu este decât unul din produşii acestei şcoli de gândire care refuză cu obstinaţie să rupă România de tenebrosul trecut comunist.

În numele Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, înfiinţată la iniţiativa luptătorilor anticomunişti care au supraviețuit represiunii, având ca obiect de activitate, conform statutului, “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, protestăm cu indignare faţă de declaraţiile insultătoare la adresa Rezistenţei armate anticomuniste, făcute de senatorului Şerban Nicolae, şi cerem conducerii Senatului României să demareze procedurile legale pentru sancționarea exemplară a acestui exponent al funestului regim comunist.

De asemenea, cerem cu fermitate conducerii Partidului Social Democrat să ceară scuze, public, eroilor Rezistenţei armate anticomuniste şi urmaşilor acestora, şi să dovedească delimitarea de ideile acestui nostalgic al comunismului, procedând la eliminarea sa din rândurile partidului.

Credem că adevărata eliberare a României de comunism se va face doar după ce astfel de personaje care reprezintă respingătoare reminiscenţe ale totalitarismului roşu nu vor mai fi în măsură să ia decizii care să ne falsifice trecutul și să ne pună în pericol viitorul.

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu – Preşedinte: Coriolan Baciu, Secretar: Florin Dobrescu
Asociatia Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei, Presedinte: Elena Sechila

Asociaţia Urmaşilor Persecutaţilor Regimului Comunist din România – Preşedinte: Dr. Corneliu Zeană

Fundaţia Dr. Ion Vulcănescu, Preşedinte: Rodica Vulcănescu

Petre Petre – luptător în rezistenţa armata anticomunistă din Munţii Buzăului

Gogu Cuşa – fost deţinut politic

Gheorghe Nichifor – fost deţinut politic

Zoe Rădulescu – fost deţinut politic, urmaş de luptător anticomunist

Ioana Dobrescu – urmaşă de fost deţinut politic

Gabriela Moţei – urmaşă de luptător anticomunist

Luana Constantin- urmaş de luptător anticomunist

Vlad Mircea – urmaş de luptător anticomunist

3 COMENTARII

  1. Celor care mai au dubii ca au de-a face in persoana lui serban nicolae cu un mare dobitoc le recomand sa citeasca in arhiva revistei Formula AS articolul despre Aristina. „Fata cu doua revolvere”

  2. Traim o continuare a aceluiasi Sistem morbid (dar cu alta denumire) in cea mai crunta forma de parazitare de acesti tovarasi (viermi de matase) ori/si de progeniturile acestora. Toti, cei ce conduc vin din Trecut. Unde sint cei care se cred ca au „mentalitati liberale”, „democratice” si pline de discursuri sforaitoare & interminabile sa faca ceva in privinta acestui imbuibat & celorlati acoliti din P$D, cei care fac pe patriHotii, „bunii crestini” ? Credeti ca o sa plateasca vreodata acest tovaras, o sa fie mazilit ? …asta este.
    Unde este oportunista de serviciu, Andreea Paul, avind impresia ca daca scribedeste 2-3 articolase lumea o sa uite din ce Guvern facea parte ? Lacheilor, toti (dar absolut toti), sinteti niste gunoaie ale societatii. P.S. Uitati-va cu antentie la acest profil lombrosian si veti intelege ce este cu acest alogen…

  3. Avand in vedere ca se face referire la CIA, faptul ca ambasadorul SUA tace legat de acest subiect, ma ingrijoreaza mai mult decat declaratia senatorului in sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.