Acasă Politic PSD nu se dezminte: condamnat definitiv la închisoare, Gliga a fost ales...

PSD nu se dezminte: condamnat definitiv la închisoare, Gliga a fost ales vicepreședinte al partidului

DISTRIBUIȚI

Drumul liderului PSD Mureș, Vasile Gliga, către președinția Consiliului Județean (CJ) Mureș a fost întrerupt săptămâna trecută, în urma contestației depuse la instanță de un alegător din județ, Cornel Brișcaru, consilier juridic al Administrației Bazinale Mureș și Președintele Sindicatului Mureșul din Apele Române – SMAR. Judecătorii i-au dat dreptate lui Brișcaru și i-au invalidat candidatura lui Gliga.
Brișcaru a explicat de ce a depus acțiunea împotriva lui Gliga: „pentru că a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni in legătură cu funcția publică exercitată, pentru că are interdicție de a mai exercita o funcție sau demnitate publică și pentru că astfel de oameni, împreună cu neamurile și găștile lor, insistă în a mai parazita spațiul politic și administrativ din această țară.”, a explicat Brișcaru.
Toate acestea nu au fost însă importante pentru pesediști care astăzi la congres l-au ales pe Gliga vicepreședinte al partidului.
Gliga nu are voie până pe 16 noiembrie 2020 să ocupe nicio funcție publică după ce Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul său, fost Deputat în Parlamentul României (mandatul 2008 – 2012), întrucât, în perioada 19 decembrie 2008 – 13 mai 2010, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de comerciant persoană fizică.

În iunie 2015, Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de închisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale, după sesizarea ANI.

Gliga a reușit în 2016 și l-a impus pe ginerele său pe liste la alegerile parlamentare iar acum Horea Soporan e senator al României.

1 COMENTARIU

  1. Nu e acelasi Gliga care apare pe lista de beneficiari finantat de Viktor Orban i in Transilvania prin aceea fundatie condusa de DNA Kosma tot din Mures?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.