Home Politic PSD, UDMR și AUR au votat împotriva eliminării pensiilor speciale. PNL s-a...

PSD, UDMR și AUR au votat împotriva eliminării pensiilor speciale. PNL s-a abținut

DISTRIBUIŢI

Comisia de Muncă din Senat a respins, astăzi, iniţiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali. Senatorii USR au fost singurii care au votat în favoarea eliminării pensiilor speciale ale aleşilor locali, în timp ce senatorii PSD, UDMR şi AUR au votat împotrivă, iar senatorii PNL prezenţi s-au abţinut.

Simona Spătaru: „Pensiile speciale ale aleşilor locali ne costă, anual, 600 de milioane de lei. În acelaşi timp, peste 1 milion de români trăiesc din pensii mici şi foarte mici. Guvernul ar putea creşte imediat pensiile mici dacă ar renunţa la pensiile speciale, numai că acestea sunt folosite ca metodă de recompensă şi şantaj politic pentru cei care, mai ales în comunităţie rurale, aduc oamenii la vot, să pună ştampila pe cine trebuie.”

În timpul dezbaterilor din Comisie, Simona Spătaru a argumentat că aleşii locali nu fac parte dintr-o categorie socio-profesională vulnerabilă sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de acordarea unor venituri suplimentare. Pensiile speciale pentru aleşii locali reprezintă o derogare de la principiul contributivităţii la bugetul asigurărilor sociale de stat, o sinecură pe care toţi românii o plătesc primarilor, vice-primarilor precum şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Cosmin Poteraş, senator USR, membru al comisiei de muncă: „PSD şi PNL găsesc întotdeauna bani pentru pensiile speciale. Pentru „specialii de partid” se găseşte consens politic, se găsesc fonduri. Pentru altceva, mai greu sau niciodată. Apoi ies, ipocrit, la televizor şi le spun oamenilor că nu sunt bani pentru măriri de pensii.”

USR consideră că aleşii locali nu fac parte nici din categoria profesiilor de natură să afecteze integritatea fizică şi/sau psihică ori să pună în pericol viaţa personalului, precum cele de militar, poliţist, miner etc. şi nici din categoria profesiilor pentru exercitarea cărora legea impune anumite restricţii, precum cele de judecător şi procuror.

Ştefan Pălărie, senator USR, membru al comisiei de muncă:: „Nu este nicio surpriză că Gabriela Firea a votat împotriva eliminării pensiilor speciale pentru aleşii locali, deşi în mod normal ar fi trebuit să se recuze. Votul ei demonstrează clar ipocrizia PSD care, atunci când se duce la televizor, plânge de mila românilor, în schimb – atunci când au în faţă o asemenea propunere – votează în interesul lor personal.”

USR susţine că singurul criteriu echitabil pentru stabilirea pensiilor trebuie să fie cel al contributivităţii.

1 COMENTARIU

  1. foarte bine, sa fie pensii dupa contributivitate! referitor luis lazarus si pagina sa de socializare-umbla cu magarii reportera florina ilicea de la national tv din dusmanie, face asta impreuna cu altii si pt prieteni, dar si pt ca parintii ei lucreaza in justitie, fratele ei e ‘geniu’ !

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.