Acasă Politic Puci la liberali: Orban și Săpunaru i-au pus gând rău lui Tăriceanu

Puci la liberali: Orban și Săpunaru i-au pus gând rău lui Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL București, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, pregătește, potrivit unor surse liberale, un puci în PNL, la finalul alegerilor locale. "Mâna dreaptă" a lui Orban în această acțiune este, conform acelorași surse, deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, cel care a pierdut la un scor rușinos în fața pesedistului Marian Oprișan. De altfel, nici Orban nu se poate lăuda cu rezultate extraordinare la alegerile din București, reușind să se poziționeze abia pe locul patru. Numai că Orban are și o explicație, destul de solidă, pentru rezultatul obținut: lipsa oricărui sprijin din partea partidului. Astfel, niciun lider marcant al PNL nu s-a remarcat în campania pentru locale din București, cei mai mulți devenind vizibili după primul tur, când s-au grăbit să-l susțină pe așa-zisul independent Sorin Oprescu.
 
De altfel, în teritoriu există numeroase nemulțumiri față de conducerea PNL, care, în ciuda rezultatelor obținute, încearcă să braveze, spunând că liberalii au fost marii câștigători ai alegerilor locale. Semnele unui scandal iminent în PNL au fost date chiar de către finul lui Tăriceanu, Bogdan Olteanu.
Acesta a declarat public că Traian Băsescu dorește refacerea guvernării PD-PNL și să-și creeze un lider alternativ în PNL, respectiv pe Orban, acesta fiind și motivul pentru care președintele l-a lăudat, după primul tur, pe candidatul liberal la Primăria Capitalei. "…domnul Traian Băsescu dorește să-și facă o guvernare PDL-PNL probabil, în care să-și creeze un lider alternativ în PNL, care, crede Domnia Sa, speră Domnia Sa, încearcă Domnia Sa, să fie domnul Orban, pe care vrea să-l aducă alături de PD-L. Domnul Băsescu sigur că trebuie să formeze o majoritate dacă vrea să guverneze cu partidul Domniei Sale, cu PD-ul. Probabil i se pare mai confortabil cu PNL-ul și încearcă prin domnul Orban. Eu îi doresc succes."
Replica a venit imediat: "Nu am fost contactat nici de Traian Băsescu, nu am fost contactat de nici un alt lider al PD", a susținut Ludovic Orban.
Mai mult, vrând să-i dea peste nas lui Olteanu, Orban a declarat că "Există o vorbă din popor: un nebun aruncă o piatră și 100 de înțelepți se chinuie s-o găsească".
În sprijinul afirmațiilor sale, Orban  a amintit opoziția  față de președintele Traian Băsescu și dezamăgirea sa față de modul în care acesta și-a exercitat funcția prezidențială.
"În ce mă privește, eu m-am luptat cu Traian Băsescu și cu mateloții lui într-o perioadă de timp în care eram aproape singur, în care Băsescu nu era atacat aproape de nimeni.", a conchis Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.