Acasă Politic Rafila anunță că dacă el va fi ministru, Arafat nu va mai...

Rafila anunță că dacă el va fi ministru, Arafat nu va mai decide privind pandemia

DISTRIBUIȚI

Alianța PSD – PNL este pe cale să cadă de acord cu privire la implicarea lui Raed Arafat în criza sanitară. Posibilul Ministru al Sănătății a nuanțat prima opinie despre menținerea șefului DSU în structurile care gestionează pandemia. Prezent la emisiunea „Dosar de Politician” de la B1 TV, Rafila a lăsat să se înțeleagă faptul că Arafat nu mai este dorit. Asta deși Arafat a ajutat PSD în mai multe alegeri, girând diverși candidați ai partidului, printre care și pe mincinosul Victor Ponta la președinție.

Jurnalistul Mihai Belu i-a cerut lui Alexandru Rafila să își spună poziția cu privire la menținerea lui Raed Arafat în conducerea sistemului de sănătate. Social-democratul a răspuns diplomatic, dar a dat de înțeles că zilele lui Arafat sunt numărate.

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Este însă un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV despre Raed Arafat.

Practic, Alexandru Rafila a evitat să vorbească despre o demitere a lui Arafat. Cu toate acestea, el a lăsat să se înțeleagă faptul că implicarea lui Arafat în gestionarea pandemiei va fi limitată.

El a accentuat mai mult poziția vorbind despre haosul din sistemul sanitar. Rafila este de părere că Departamentul pentru Situații de Urgență nu trebuie să aibă nicio implicare în strategia de sănătate publică. „Faptul că la Ministerul Sănătății a fost un haos nemaipomenit în ultimele 9-10 luni a permis această bicefalie. Chiar multicefalie în ceea ce privește sectorul de sănătate. E clar că DSU are o contribuție esențială la transport, la  coordonarea intervenției.  de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății, pentru că acolo există responsabilitatea. Nu poate altcineva să-ți facă strategia și tu să fii responsabil” a mai declarat Rafila.

2 COMENTARII

  1. Alexandru Rafila nu are ce cauta in Ministerul Sanatatii EDITAT .PSD daca are candidat in combaterea pandemiei trebuie sa fie un pneumolog si anume doctorita Voichita Lazuran
    In ce priveste reactiile lui Rafila despre activitatea lui Raed Arafat ar trebui sa nu vorbeasca despre ce nu stie Este o rusine a PSD ca il implica si il pune pe Rafila la un minister cheie EDITAT
    Daca nici de data asta nu se negociaza in ministere cheie PSD va trece in opozitie iar PNL si UDMR vor face alianta si vor guverna ,Acest mesaj trebuie redat televiziunilor duminica

  2. Si o sa decida Rafila, membru UASCR cu note pe puncte si repartizare in Bucuresti pentru ca era membru PCR si decident in biroul politic al PCR? Stie asta medicina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.