Acasă Politic Rafila șterge pe jos cu fostul ministru, târgovețul Nelu Tătaru

Rafila șterge pe jos cu fostul ministru, târgovețul Nelu Tătaru

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a transmis un comunicat pentru a liniști conspiraționiștii: „Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranţă, majoritatea contestatarilor sunt vaccinaţi în copilărie. Şi copiii sau nepoţii lor au aceleaşi drepturi la protejarea sănătăţii!”.

Lipsit de anvergură dar ajuns ministru, Tătaru a generat panică privind vaccinarea

În anul 2020, ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru a contractat o cantitate enormă de vaccinuri anti-Covid în numele României. Fundația lui Dan Voiculescu a cerut oficial pedepsirea lui Tătaru

„Strategia naţională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătăţii nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este şi nu va fi obligatoriu!

Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia naţională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând şi la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării.”, susține Rafila prin comunicatul de presă.

Vaccinarea HPC va fi gratuită

Femeile, adolescenţii fete şi băieţi, se vor putea vaccina anti-HPV gratuit, numai dacă doresc şi solicită medicului de familie prescripţie.

Un alt obiectiv prevede pregătirea specialiştilor pentru a creşte capacităţile acestora de a informa corect şi complet publicul cu privire la avantajele vaccinării. În şcoli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată şi încurajată.

Prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi cel al Educaţiei sunt prevăzute măsuri care trebuie luate de unitatea de învăţământ în situaţii epidemiologice speciale (de exemplu, focar de rujeolă). În această situaţie, copiii nevaccinaţi trebuie să rămână la domiciliu, până la stingerea focarului, pentru a fi protejaţi împotriva bolii.

Ministerul Sănătăţii doreşte o ţară cu oameni sănătoşi şi protejaţi de boli infecţioase. Erorile legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare. Cu siguranţă, majoritatea contestatarilor sunt vaccinaţi în copilărie. Şi copiii sau nepoţii lor au aceleaşi drepturi la protejarea sănătăţii!”, conchide Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.