Acasă Politic Raport SRI fara dezvaluiri

Raport SRI fara dezvaluiri

DISTRIBUIȚI

Asteptat cu nerabdare nu doar de presa si politicieni, ci si de pagubitii FNI, de exemplu, raportul activitatii SRI pe anul 2001 contine generalitati, fara nume si exemple concrete. Unii membri ai Comisiei parlamentare a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI chiar au reprosat acest lucru, iar altii au refuzat sa semneze raportul intocmit de Serviciul Roman de Informatii.

Ni se trage de la -entitati si factori-

Printre prioritatile Serviciului Roman de Informatii pe anul 2001 au fost actiunile (derulate direct sau prin intermediari) de entitati ce vizau -penetrarea informativa in locuri de concentrare a datelor clasificate, precum si alte actiuni vizand influentarea unor decizii sau procese interne importante; influentarea si manevrarea anumitor grupuri si categorii sociale in sensuri contrare intereselor nationale; afectarea imaginii si, implicit, a statului si relatiile externe ale Romaniei prin actiuni de mare complexitate si anvergura, cu utilizarea unei game largi de mijloace-. Cine sunt cei care au facut aceste lucruri, ce informatii au fost -penetrate-… poate in Raportul urmator (?).

Un loc bun pe lista de prioritati au avut si -gruparile sau elementele simpatizante ale unor organizatii teroriste, prezente pe teritoriul Romaniei-, precum si -cunoasterea anticipata a strategiilor, planurilor si intentiile acestor entitati-.

O alta prioritate (a cata, oare?) a fost dimensiunea economica a securitatii nationale. Astfel, aflam ca -in unele situatii, neindeplinirea, de catre factori cu diverse atributii in cadrul procesului de privatizare, a obligatiilor ce le reveneau a favorizat prejudicierea intereselor statului, in paralel cu obtructionarea sau tergiversarea unor obiective pe dimensiunea respectarii acordurilor cu organismele financiare internationale-.

Sau poate ca acest raport este codificat. Asteptam -legenda-.

Seful SRI, chemat la tribuna

Vicepresedintele PD, senatorul Viorel Pana, il invita pe directorul SRI, Radu Timofte, sa prezinte cazuri reprezentative de coruptie si de amenintare la adresa sigurantei nationale, sugerate in Raportul 2000-2001 al SRI, cu ocazia Conferintei Nationale pentru Integrare Europeana, care va avea loc maine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.