Acasă Politic Rareş Bogdan cere explicaţii de la Arafat și Nicușor Dan despre ceea...

Rareş Bogdan cere explicaţii de la Arafat și Nicușor Dan despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor

DISTRIBUIȚI

„Vom vedea ce s-a întâmplat vineri. În primul rând, modul în care funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat vineri seara într-un moment în care o ţară întreagă a fost şocată de imaginile cu oameni scoşi la ora 23,30 la 5 grade, atât erau în Bucureşti la acea oră, pe targă, acoperiţi doar cu o pătură, în scaune cu rotile, foarte mulţi spre maşini personale ale aparţinătorilor şi nu spre salvări. Eu ştiu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea Ambulanţei şi a SMURD, dar cineva trebuie să ne dea explicaţii pentru o situaţie”, a spus Rareş Bogdan înainte de şedinţa BEx al PNL.

El a fost întrebat cine ar trebui să dea aceste explicaţii.

„Cei care trebuiau să gestioneze situaţia. Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin şi se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea declaraţii, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU şi cred că putea să prevadă situaţia care a apărut la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând din 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci public şi aşa că trebuie să se supună rigorilor şi de asemenea vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a arătat liberalul.

Rareş Bogdan a subliniat că premierul este cel care poate cere înlocuirea unei echipe.

„Haideţi să vedem ce s-a întâmplat, să facem o analiză a evenimentului de vineri seara, care este unul care nu trebuie să se mai repete şi după asta să luăm decizii. Ce vă pot spune este că situaţia nu este atât de gravă. (…) Situaţia este mult mai liniştită în coaliţie decât pare din afară. (…) Vom sta de vorbă. Deocamdată, în momentul acesta, nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie nouă şi opiniei publice”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

El a criticat faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii duminică în acelaşi timp cu premierul Florin Cîţu.

„Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel acoperit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, prim-ministrul, guvernatorul Băncii Naţionale, Patriarhul României sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, consilieri guvernamentali, de alte persoane atunci când fac o declaraţie. Sper ca situaţia de ieri să fi fost o chestiune de lipsă de comunicare între departamentele celor două instituţii”, a spus el.

Rareş Bogdan a subliniat că a fost o greşeală invitarea şefului DSU, Raed Arafat, la şedinţa BEx al PNL de acum două săptămâni.

„Cred că domnul Raed Arafat este uşor tensionat, e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia, pentru că nu suntem roboţi”, a spus liberalul.

2 COMENTARII

  1. Acum uni spun ca ministrul a dat ordin de la ora 11 ziua sa se elibereze paturi alti altceva,ce am vazut eu la televizor este ca faptul ca Raed Arafat tot tipa de anul trecut sa se respecte legile anticovid pentru ca dupa numarul de imbolnaviri pe zi se va ajunge sa moara oameni pe strada pentru ca nu vor mai fi locuri in spitale dar uni romani nici doi bani nu au dat,au facut nunti,botezuri,cununii si alte chefuri cu lautari sfidand legea pentru ca amenzile erau mici si isi permiteau,sau dus la munte unde stateau unu-n altul la restaurante sau la cozile de la partiile de schi pentru ca o fi el COVID dar de ei nu se lipeste asa credeau ei ,chiar acum a aparut o stire despre un cantaret care a organizat un festival de muzica folk si acum sta in spital cu masca pe figura ;ar mai fi si numarul spitalelor care nu s-a marit in 30 de ani cu toate ca bani sau cheltuit”cred”au ramas tot alea batrane si nu in ultimul rand medici care lucreaza si la spitalele de stat si la alea private.
    Sa stiti ca eu am scris doar ce am vazut,nu sunt de partea nimanui tot asa cum nici virusul nu are culoare politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.