Acasă Politic Rebeliunea liberala din teritoriu ia proportii

Rebeliunea liberala din teritoriu ia proportii

DISTRIBUIȚI

Membrii Organizatiei Municipale PNL Iasi au adoptat ieri, in cadrul Adunarii Generale, cu 85% din voturi, o motiune intitulata -Alternativa liberala-, in care semnatarii se declara ingrijorati pentru -proliferarea in viata de partid a politicii si intereselor de gasca, care impiedica libera initiativa a competitiei individuale-. Motiunea, initiata de Dan Carlan, protesteaza impotriva incalcarii mecanismelor statutare si a principiilor liberale cu actiuni de forta cu caracter represiv impotriva adversarilor, actiuni justificate drept de -curatire- sau -eficientizare- a partidului. Inainte sa inmaneze motiunea in sala pentru semnatura, Carlan a declarat ca, -in momentul de fata, se bat doua gasti pentru a prelua conducerea filialei-. Surse din partid au spus, neoficial, ca motiunea, semnata de 85% dintre cei prezenti la Adunarea Generala, este un semnal adresat atat -gastii din jurul deputatului Adrian Mogos-, care intentioneaza sa-si mentina puterea prin practici nestatutare, cat si -gasca lui Relu Fenechiu, consilier judetean, care merge neconditionat pe mana liderului PNL, Valeriu Stoica-.

Agitatia din PNL este legata de alegerile din toamna de la Organizatia Municipala si de la conducerea filialei la inceputul lui 2002. Totul a inceput in urma unei vizite la Iasi a secretarului general al PNL, Mihai Voicu, care ar fi venit cu indicatii de la Stoica ca oamenii care la Congresul PNL nu l-au votat sa -nu se regaseasca in structura conducerii viitoare a PNL-. Dupa cum se stie, Dan Carlan a fost cel care nu numai ca a mers pe mana lui Calin Tariceanu la Congres, dar a si criticat varianta de statut propusa de Stoica.

Reactie dura de la centru

Episodul de la Iasi are conotatii diferite. Textul citit de la microfon si trimis spre semnare in sala nu a fost insa si votat, astfel incat este lipsit de putere juridica interna. Miscarile de la Iasi au ramas fara ecou la centru, fiind considerate drept neintelegeri locale, tensiuni firesti in precampania de partid. Secretarul general al PNL, Mihai Voicu, a aratat, ieri, in aceeasi idee ca -este vorba de o problema locala, orchestrata de un grup de persoane aflate in minoritate evidenta in cadrul filialei. Ei sunt o gasca si actioneaza ca atare, dar toata miscarea se inscrie in datele normele ale campaniei interne. Majoritatea membrilor filialei va avea, probabil, o reactie fireasca, sanctionand prin vot asemenea gesturi politice-. Voicu respinge acuzatiile directe aduse de -rebelii- de la Iasi, aratand ca -nu are nici o importanta felul in care s-a votat la congres- si ca batalia pentru puterea la centru s-a incheiat in februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.