Home Politic Rectorul UVT: „ Simfonia lalelelor ”, spectacolul grotesc care anunță renașterea comunismului

Rectorul UVT: „ Simfonia lalelelor ”, spectacolul grotesc care anunță renașterea comunismului

DISTRIBUIŢI

„Simfonia lalelelor” din Pitești, parada prin care profesorii au ajuns să se pună la dispoziția politicienilor, obligând-și elevii să joace un spectacol ce seamănă foarte mult cu manifestările dedicate pe vremuri dictatorilor ceaușești, nu este o întâmplare, ci este o nouă manifestare prin care se anunță renașterea comunismului. Trendul este deja vizibil. Naționalizare fondurilor de pensii, editura unică, pervertirea menirii dascălilor, toate sunt tresăriri ale răposatului comunism, care trage să reînvie sub grija conducerii mărețului partid PSDragnea.

Astăzi, când avem drepturi cetățenești garantate și control al politicului prin mecanisme civice și instituții imparțiale, astfel de spectacole, în care elevii ajung să stea în cap, la propriu și la figurat, în fața politicienilor pesediști, trebuie taxate. Cel mai important rol îl au părinții copiilor care au fost purtați pe bulevardele Piteștiului spre „gloria” doamnelor politiciene venite de la București și a domnilor politicieni locali de la PSD. Ei sunt primii care ar trebui să se revolte față de practicile Inspectoratului Școlar și ale conducerilor școlilor în care învață copiii aduși la „defilările” simfonice ale lalelelor de la Pitești.

Probabil că mulți dintre părinții acestor copii au tăcut din teamă atunci când copiii lor au fost obligați să se dea în spectacol înaintea politicienilor pesediști, nu au avut curajul și nu s-au exprimat public împotriva folosirii copiilor în scopuri politice. Poate că e de înțeles, nu vor să-și expună copiii unor repercusiuni nedorite, dar tăcerea profesorilor, cei care își expun profesia unei degradări morale și civice acceptând să tacă în fața abuzului politic, este cea mai gravă formă de corupție simbolică pe care PSD o impune în școala românească.

Consider că este necesar un control mult mai strict al modului în care școlile și profesorii ajung să ne implice copiii în acțiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Pitești. În calitate de coordonator al Comisiei de Educație a PNL, voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor Partidului Național Liberal în identificarea celor mai potrivite modificări legislative, astfel încât măcar copiii noștri să scape de blestemul comunismului, care, culmea, dă semne de viață ori de câte ori Partidul Social Democrat acaparează puterea.

Coordonator al Comisiei de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL
Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților

Deputat, Marilen Gabriel Pirtea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.