Acasă Politic Regionalizarea se hotaraste (si) pe Internet

Regionalizarea se hotaraste (si) pe Internet

DISTRIBUIȚI


Grupul Provincia si reprezentantii Ligii Pro Europa au lansat ieri, la Cluj, initiativa infiintarii Formului pentru Regionalizarea Romaniei, in vederea organizarii unor dezbateri pe tema regionalizarii.

Unul dintre membrii fondatori ai Grupului Provincia, profesorul universitar Ovidiu Pecican, a declarat ca infiintarea forumului a aparut ca urmare a ideilor de regionalizare prezentate, in ultimele saptamani, de membrii guvernului Nastase. Presedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a apreciat ca -organizarea in regiuni ar duce la o Romanie functionala-, dar a subliniat ca ultimul cuvant in organizarea regiunilor le va apartine expertilor.

Membrii grupului vor incerca sa contribuie la definirea regiunilor ca entitati administrative si politice coerente din punct de vedere economic, cultural si istoric, precum si la garantarea competentelor regionale exercitate de organisme legislative si executive alese direct. Reprezentantii Forumului pentru Regionalizarea Romaniei vor lansa, in perioada urmatoare, o pagina de Internet destinata dezbaterilor pe aceasta tema. De asemenea, ei spun ca se vor adresa parlamentarilor care si-au exprimat opiniile referitoare la regionalizare, indiferent de partidul din care fac parte, pentru a-i determina sa actioneze pentru introducerea, in noua Constitutie, a unor prevederi care sa permita infiintarea regiunilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.