Acasă Politic Rezolutia Delegatiei Permanente a dezlantuit o incaierare generala in teritoriu intre partizanii...

Rezolutia Delegatiei Permanente a dezlantuit o incaierare generala in teritoriu intre partizanii celor doua tabere

DISTRIBUIȚI

Lupu cere convocarea Comitetului National de Conducere

Simpozionul pe tema -Oamenii din spatele siglei-, initiat ieri la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti de Fundatia Umanitara -Mircea Mihai Munteanu- si Organizatia Municipala PNTCD Ploiesti, s-a transformat repede intr-o arena de confruntare politica intre cele doua fractiuni taraniste reprezentate de Vasile Lupu si Calin Catalin Chirita, pana vineri prim-vicepresedinte si, respectiv, secretar general al partidului, pe de o parte, si de Remus Opris, sustinator al noii conduceri interimare de la carma PNTCD, pe de alta parte. Contestand legalitatea numirii lui Victor Ciorbea in calitate de presedinte interimar, ca si realitatea propriei demisii din functie, fostul deputat Vasile Lupu a afirmat ca a predat stampila partidului in conditiile in care biroul sau de la Bucuresti a fost asaltat de circa 25-30 de persoane care i-au cerut plecarea: -Din presa am aflat ca mi-am dat demisia. Din presa am aflat ca am fost sanctionat. Din presa am aflat ca am predat liber si nesilit de nimeni stampila partidului… Delegatia Permanenta care a hotarat suspendarea mea si a domnului Calin Catalin Chirita nu era intrunita statutar, fiind sub cvorum. Notificam domnului Victor Ciorbea, care si-a arogat in mod ilegal calitatea de reprezentant al partidului, sa nu foloseasca stampila partidului si sa nu dispuna de banii partidului pana cand Comitetul National de Conducere nu clarifica situatia-. El a facut, de asemenea, apel la organizatiile judetene sa preia initiativa convocarii acestui for de conducere al partidului, initiativa deja urmata de Filiala PNTCD Valcea, al carei presedinte, Laurentiu Dumitrascu, s-a aflat la simpozionul de la Ploiesti. Vasile Lupu a mai aratat ca, in masura in care fostul presedinte Andrei Marga si-a delegat exercitiul atributiunilor prin acelasi act prin care a demisionat, se considera indreptatit, in calitate de prim-vicepresedinte, sa asigure interimatul in functia respectiva. Reuniunea s-a incins la maximum in momentul in care un grup avandu-l in frunte pe consilierul municipal Emanuel Pitic i-a cerut pe un ton imperativ, printre huiduieli, lui Remus Opris, considerat coautor al acestei situatii, sa paraseasca sala. Acesta din urma a declarat ulterior presei ca sedinta Delegatiei Permanente a fost statutara si ca, in cazul interimatului, articolul din statut invocat de Vasile Lupu nu are aplicabilitate, nefiind vorba de succesiune, ci de caracterul vacant al postului de presedinte al PNTCD.

Organizatia Valcea nu recunoaste noua ordine din partid

Organizatia PNTCD Valcea nu recunoaste desemnarea lui Victor Ciorbea ca presedinte interimar al partidului, nici autoritatea Biroului National de Conducere si solicita demisia intregii conduceri si revenirea lui Andrei Marga la presedintia partidului. Presedintele filialei, Laurentiu Dumitrascu, a cerut revenirea lui Andrei Marga la conducerea partidului in fruntea unei echipe alese -personal- de acesta, pana la convocarea congresului extraordinar, in cel mai scurt timp. Dumitrascu a apreciat ca demisiile lui Marga si Vasile Lupu sunt -devastatoare pentru imaginea si credibilitatea PNTCD-, aratand ca partidele se construiesc si se reconstruiesc pe principii, si nu pe afaceri constituite pe interese.

Opris il acuza pe Lupu de calomnie impotriva colegilor de BNC

Vicepresedintele taranist, Remus Opris, s-a aratat dezgustat de cele intamplate ieri la Ploiesti, la intrunirea organizata de organizatia municipala sub egida Fundatiei -Mircea Munteanu-. El spune ca intalnirea a fost, de fapt, un pretext pentru reprezentantii acestei fundatii, pentru domnii Vasile Lupu si Catalin Chirita, prezenti acolo, sa caute sa stranga sustinatori in vederea nerecunoasterii legitimitatii ca presedinte interimar a lui Victor Ciorbea si a ultimelor decizii ale Delegatiei Permanente-. Mai mult, -pentru Vasile Lupu si Catalin Chirita a fost un prilej de a lansa o serie de informatii mincinoase si calomnii la adresa colegilor din BNC al PNTCD-. Opris sustine ca a fost impiedicat sa ia cuvantul, -proferandu-se injurii- la adresa sa. De acelasi tratament au beneficiat si Serban Bunenek si Mirel Tariuc. Vicepresedintele PNTCD spune ca -pentru a se crea o atmosfera de ostilitate fata de actuala conducere, organizatorii au preferat sa deplaseze din Bucuresti grupuri de sustinere din randul secretarilor executivi care au lucrat alaturi de Chirita-. Mentionand ca -troica Marga – Lupu – Chirita- au actionat, de la Congres incoace, -pe aceeasi directie pe care actioneaza PSD (PDSR), cautand <<aria calomniei>>-, Remus Opris a opinat ca, asa cum arata fostul presedinte Marga in demisia sa, PNTCD are deschisa -calea altor incercari de reconstructie si relansare-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.