Acasă Politic Să râdem cu PSD: Dragnea a decis ca Dăncilă să nu mai...

Să râdem cu PSD: Dragnea a decis ca Dăncilă să nu mai mute ambasada României la Ierusalim

DISTRIBUIȚI

Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv, la Ierusalim, se arată într-un comunicat transmis Curentul de Ambasada Statului Palestina. Fostul președinte Traian Băsescu îl acuzase pe Dragnea, un neisprăvit din Teleorman, că a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie, iar actualul președinte, Klaus Iohannis a comunicat în luna martie că decizia de mutare a ambasadei la Ierusalim nu aparține doar Guvernului României așa cum s-a grăbit Dăncilă să anunțe

COMUNICAT:

„Luni, 13 mai, 2019, Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Palestina la Bucureşti a avut o întrevedere cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi de lider al partidului de guvernământ.

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate şi un mediator substanţial în ce priveşte relaţia cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaţionale şi drepturile omului. Un actor activ şi implicat în menţinerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiţiei internaţionale, pledând pentru o pace justă şi pentru securitate în regiune.

„După întâlnirea de azi mă pot considera încredinţat că toate forţele politice din România înţeleg la unison importanţa Ierusalimului şi rolul lui în politica şi securitatea globală şi în sufletele a mai mult de jumătate de cetăţeni ai Terrei. Prin declaraţia de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluţiilor internaţionale potrivit cărora o pace durabilă şi justă nu se poate săvârşi decât prin existenţa celor două state, israelian şi palestinian, care împart Oraşul Păcii astfel încât Palestina, ţara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mişcare şi acelaşi regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est”, a spus domnul Fuad Kokaly.

În cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susţine cooperarea bilaterală dintre cele două state şi chiar doreşte să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relaţia indisolubilă şi de lungă durată pe care cele două state o împărtăşesc alături de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziţia statului român în ce priveşte conflictul israeliano-palestinian şi rezolvarea acestuia pe baza soluţiei celor două state.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.