Acasă Actualitate Băsescu: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de...

Băsescu: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu îl critică dur pe Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD a anunţat că Guvernul a luat decizia mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Fostul preşedinte îl acuză pe liderul PSD că a călcat în picioare dreptul internaţional.

„Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim ?

Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.

Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “ marionetei nevinovate”,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.

Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.

Mă întreb, care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie ?

Preşedintele Iohannis, are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.

PS – pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat”, scrie Băsescu pe Facebook.

3 COMENTARII

  1. Supozitorul basist, batut de tigani, tot mai scrie ? Chiar il mai plateste cineva pentru pupaturile baloase si purulente pe care le repeta de 15-20 de ani ? Incredibil…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.