Acasă Politic Sătenii din județul Brăila nu au canalizare, PSD le promite piscine

Sătenii din județul Brăila nu au canalizare, PSD le promite piscine

DISTRIBUIȚI

Tichie de mărgăritar îi trebuie chelului? Candidatul PSD Cristian Rizea, aspirant la un fotoliu de deputat în județul Brăila, probabil crede că da, din moment ce a promis sătenilor din circumscripția sa că la va construi bazine de înot.
Culmea, 80% din sate ca Frecăței, Tufești, Berteștii de Jos, Ciocile sau Bordei Verde, pentru a numi doar câteva dintre cele în care candidează social-democratul Rizea, nu au nici măcar canalizare, iar calitatea apei obținute de obicei prin metoda "ultramodernă" a găleții în fântână e mai mult decât discutabilă.
În loc să promită rezolvarea acestor probleme, Rizea vrea să-i bage pe săteni la înot, pentru a le îmbunătăți sănătatea.
Ceea ce uită el să spună e că nu intră în atribuțiile unui parlamentar să construiască locuri de distracție și că asta ar fi sarcină de primar. E de domeniul fantasticului ideea că Parlamentul va vota o lege prin care va ordona doar primăriilor din colegiul lui Rizea să aloce pământ pentru construirea bazinelor de înot.
Dacă, prin absurd, propunerea ar fi totuși adoptată, probabil că singura utilitate a acestor bazine în anotimpurile toamnă și primăvară ar fi găzduirea rațelor și a gâștelor din sat.

PSD – campion la propuneri trăsnite

Populismul ieftin pare principala armă a acestor alegeri, iar candidații PSD excelează chiar și la acest capitol. Spre exemplu, Victor Negrescu, candidat PSD-PC la un loc de deputat în sectorul 3 al Capitalei, a promis reducerea TVA la prezervative, "pentru a adapta legislația la ritmul de viață alert al populației".
Ca și colegul său Rizea sau alți numeroși candidați care promit marea cu sarea alegătorilor, și candidatul PSD Neamț, Iulian Tocu, confundă atribuțiile parlamentarilor cu cele ale aleșilor locali sau ale funcționarilor. Astfel, pesedistul Tocu le-a promis votanților subvenționarea facturilor electrice, dar culmea, numai în colegiul lor.
E adevărat, mai sunt și candidați care promit lucruri perfect realizabile, cum a fost cazul lui Octavian Bot, de la PD-L, care a promis că se împușcă în cap în direct, dacă pierde alegerile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.