Acasă Politic Sediul Primăriei Sectorului 3-construit ilegal la dorința lui Robert Negoiță

Sediul Primăriei Sectorului 3-construit ilegal la dorința lui Robert Negoiță

DISTRIBUIȚI

Justiția a decis că autorizarea de construire a noului sediu al Primăriei Sectorului 3, din Calea Dudești nr.191, a fost emisă ilegal, la fel cum a fost și demolarea unei clădiri reprezentative pentru patrimonial Bucureștiului, Şcoala Primară Comunală „Constantin Bozianu”, monument istoric ridicat în anul 1867, pentru a face loc noului sediu administrativ al Primăriei.
La inițiativa primarului Robert Negoiță și cu sprijinul fostului ministru al culturii, Daniel Barbu, și a fostului secretar de stat Radu Boroianu, această clădire de patrimoniu a fost distrusă şi transformată ilegal în sediu administrativ al Sectorului 3. La această distrugere a contribuit și ministrul educației de atunci, Ecaterina Andronescu care, între anii 2012-2013, a permis schimbarea destinației clădirii.
,, A muta o școală pentru a face loc unui sediu administrativ este definiția parvenitismului, pentru că una este ca un copil să învețe într-o școală ridicată în vremea lui Cuza și să înțeleagă că actul de educație are o continuitate și alta e să învețe într-o școală ridicată în urmă cu 10 ani, fără istorie. Dacă primarul Negoiță dorea un sediu administrativ într-o intersecție mai aglomerată, putea să reamenajeze școala, să se mute acolo și să lase copiii în clădirea istorică,, a declarat deputatul Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă susținută în fața sediului Primăriei sectorului 3.

Live despre construirea ilegală a sediului Primăriei sectorului 3 și despre demolarea ilegală a unei clădiri de patrimoniu, la dorința primarului Robert Negoita.

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 15 Noiembrie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.