Acasă Politic Senatul-de partea OTV si a lui Dan Diaconescu

Senatul-de partea OTV si a lui Dan Diaconescu

DISTRIBUIȚI

In lupta cu -stihiile- politicii, -Oglinda- TV a castigat ieri un aliat. Astfel, Comisia de cultura a Senatului i-a luat indirect apararea lui Dan Diaconescu punand o stampila negativa Consiliului National al Audiovizualului la capitolul unor dezbateri interesante.

Directorul -Ziua- reclama incalcarea libertatii presei

Evenimentul a fost creat de ziaristul Sorin Rosca Stanescu, directorul cotidianului -Ziua-, care a reclamat incalcarea libertatii presei de catre CNA in cazul -Oglinda- TV, cerand sa fie audiat de senatorii Comisiei de cultura, prezidate de pedeseristul Adrian Paunescu. Scandalul public generat ca urmare a scoaterii noului post de televiziune din zona de emisie a Bucurestiului l-a determinat pe Sorin Rosca sa se solidarizeze cu Dan Diaconescu. Acesta l-a ajutat pe directorul OTV sa obtina licenta de la CNA, prezentand personal dosarul, in urma sustinerii lui Diaconescu de catre Consiliu. Cu eticheta lui Rosca Stanescu, noua televiziune a obtinut -buletin- si toate incurajarile de la CNA pentru a intra in eter.

Dan Diaconescu – persona non grata

Povestea complicata a acestui post de televiziune a inceput in clipa in care Dan Diaconescu a fost -repudiat- de seful CNA Serban Madgearu, care a apreciat grila de programe nu si -cazierul- directorului. Acesta fusese sanctionat de Consiliu inainte de alegeri la indemnul sefului de campanie al PDSR. Diaconescu a recunoscut ca a incalcat legea la Tele 7abc, precizand insa ca faptele sale au adus contracte de publicitate consistente, a aratat presedintele CNA, Serban Madgearu. Cu ajutorul lui Sorin Rosca, OTV a doborat obstacolele obtinerii licentei, astfel incat -Oglinda- si-a facut toate planurile de emisie. La cateva zile dupa ce Dan Diaconescu a iesit de sub -fusta- lui Rosca Stanescu, aparand efectiv pe post, CNA a clamat ilegalitatea povestii, aratand ca nu exista in dosar autorizatia tehnica. Dan Diaconescu ne-a declarat insa ieri, in replica la aceasta acuzatie, ca CNA i-a dat OK-ul, incasand chiar suma de 2,8 milioane de lei pentru depunerea dosarului fara sa sesizeze nici o neregula. In aceasta situatie, fara scandalul aferent, se afla de mult alte posturi de televiziune romanesti, afirma Dan Diaconescu. El asteapta ordonanta prezidentiala care tine loc de autorizatie, dandu-l in judecata pentru calomnie pe directorul CNA, Serban Madgearu. Dan Diaconescu ataca in justitie CNA si pentru faptul ca nu s-a pronuntat in dosarul sau in termenul legal.

PRM face lobby pentru -Oglinda-

Audierile de ieri, la care a participat si staff-ul CNA, nu au descalcit itele afacerii, majoritatea argumentelor fluturate fiind viscerale. Discutiile au scos la iveala telefoane oculte, interventii politice si blocaje pe criterii subiective. Unul dintre scenariile scandalului evoca interventii PDSR pentru blocarea Oglinzii, un argument in acest sens fiind ordinul ministrului comunicatiilor, Dan Nica, prin care se complica aberant procedura de obtinere a autorizatiei pentru echipamentele de emisie prin satelit, ceea ce duce la ideea ca Executivul nu e strain de problemele pe care le are televiziunea lui Dan Diaconescu. Pe de alta parte, senatorii PRM din Comisia de cultura au facut front comun de partea lui Diaconescu, pe care l-au numit -o capacitate in materie- (Mihai Ungheanu), -un profesionist- (Eugen Florescu). Impreuna cu pedeseristi din comisie, ei au imprimat o nota generala de simpatie fata de cazul -Oglinda-, adoptand cu un singur vot impotriva (liberalul Radu F. Alexandru), un comunicat in care se arata ca in activitatea CNA s-au manifestat uneori nejustificate discriminari si ca se va pleda pentru modificarea Legii audiovizualului. Desi textul nu cuprinde prevederi exprese privind OTV, Dan Diaconescu a obtinut ieri o victorie in Comisia de cultura a Senatului, unde presupusele amendamente ale PDSR impotriva -Oglinzii- nu au functionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.