Acasă Politic Senatul elimină prevederile care scoteau contractele de salubrizare din sfera achiziţiilor publice

Senatul elimină prevederile care scoteau contractele de salubrizare din sfera achiziţiilor publice

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu le mai strică baronilor locali niște afaceri netransparente și bugetofage din buzunarul cetățeanului. Bani care s-ar fi dus discreționar pe „panseluțe” și „borduri” direct în conturile „băieților deștepți” ce căpușează administrațiile locale, dar și pe cele ale Bucureștilor. Senatul a admis, marți, cererea de reexaminare transmisă de președintele Traian Băsescu privind legea legată de atribuirea contractelor de salubrizare a localităţilor, proces care urma să fie exceptat de la prevederile OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică. La propunerea Comisiei juridice, senatorii au eliminat aceste prevederi din legea trimisă la promulgare. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor 101/2006, propusă de senatorul Petru Filip și adoptată de cele două Camere, prevedea că procedura de atribuire urmează să fie stabilită prin hotătâri ale autorităților deliberative ale unităților administrativ-teritoriale sau, după caz, prin hotărâri ale adunării generale a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice.

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge proiectul de modificare a Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor şi a cerut reexaminarea acesteia în Parlament.Şeful statului a menţionat că textul noii legi scoate atribuirea contractelor de salubrizare din sfera legislaţiei achiziţiilor publice, ceea ce poate duce la abuzuri, lipsă de transparenţă, discriminare a firmelor concurente şi la nerespectarea legislaţiei europene. Acesta a mai arătat că procedura prevăzută în forma actuală a Legii serviciului de salubrizare a localităţilor, care face trimitere la aplicarea procedurii prevăzute de OUG 34/2006 asigură cadrul legal potrivit pentru atribuirea contractelor de delegare a gestiunii pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare, nefiind necesară stabilirea unei proceduri distincte.

Primarul General, Sorin Oprescu, a adresat, anterior, un memoriu conducerii Senatului prin care solicita urgentarea definitivării cadrului legal în domeniul serviciilor de salubrizare a localităţilor. El acesta a cerut Biroului Permanent al Senatului deblocarea vidului legislativ existent, deoarece nu a fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii serviciului de salubrizare a localităţilor 101/2006 şi a solicitat sprijin în vederea definitivării cadrului legal. Cererea de reexaminare urmează să fie discutată la Camera Deputaților, care este Cameră decizională.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.