Acasă Politic Stolojan nu se grabeste sa ridice manusa democrata

Stolojan nu se grabeste sa ridice manusa democrata

DISTRIBUIȚI

Dupa o perioada de tacere pe acest subiect, democratii le-au aruncat ieri din nou manusa liberalilor, -provocandu-i- la o alianta prelectorala pentru a rasturna PSD. Solutia a fost avansata la nivelul doi al PD de vicepresedintii Adrian Videanu si Emil Boc la Hotelul Marriott, cu prilejul unei intalniri organizate de PNL si Fundatia Friedrich Naumann pe tema unitatii opozitiei democratice. Preocupati sa bata palma cu UFD – eveniment ce se va consuma sambata in cadrul unui congres extraordinar – liberalii nu s-au grabit sa spuna -da- democratilor.

Astfel, vicele PD Adrian Videanu a aratat ca -PNL si PD pot constitui o alternativa la actuala putere intrucat au avut o experienta comuna si pot invata din greselile trecutului-. El a mai afirmat ca democratii nu pot contribui cu nimic la proiectul Dreptei (pentru care lucreaza PNL si UFD), dar ca se pot gasi valori comune ale celor doua entitati politice pentru a sustine o alianta.

Cei trei vicepresedinti liberali prezenti – Theodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu si Gheorghe Flutur – au fost rezervati fata de oferta, preferand o politica de asteptare vizavi de PD in functie de evolutiile din sondaje. Tariceanu a precizat doar ca o colaborare cu PRM este taiata de pe lista din start, acesta fiind un partid nedemocratic, si a deplans barajul mediatic ridicat de putere in fata opozitiei.

Analistii politici – invitati de casa ai PNL, care cultiva relatiile cu societatea civila – le-au reprosat insa liberalilor ca nu sunt vizibili in presa, ca nu ataca teme suculente din punct de vedere electoral, cum ar fi coruptia si sanatatea, si ca au marsat alaturi de PRM la depunerea motiunii de cenzura (Stelian Tanase). Aproape urcati pe corabia liberala, ufedistii s-au aratat mai entuziasti, mizand pe 20-25% scor electoral pentru PNL (Adrian Iorgulescu) – cifra agreata de sociologii prezenti, cu mentiunea ca Theodor Stolojan, liderul partidului, a contribuit, prin venirea sa cu o crestere a simpatiei numai pana la 16 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.