Acasă Economic-Financiar -Acarul Paun- de la RomTelecom Galati, gasit nevinovat de procurori

-Acarul Paun- de la RomTelecom Galati, gasit nevinovat de procurori

DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a decis recent scoaterea de sub urmarire penala a -acarului Paun- gasit de conducerea RomTelecom in afacerea manevrelor cu rezerva de mobilizare a institutiei.

In gestiunea rezervei de mobilizare de la Galati se afla un stoc de aproximativ 6.000 kg de sarma de cupru cu diametrul de trei mm. Asa cum a dezvaluit cotidianul -Curentul-, in 1998, s-a dispus ridicarea din aceasta rezerva a unei cantitati de 3.200 kg de sarma, necesara pentru remedierea unei avarii pe circuitele MApN dintre Tecuci si Matca. Dupa cum a sesizat fostul sef de depozit de la Galati Florinel Puia, caruia i s-a incercat -punerea in carca- a lipsei din gestiune, conducerea DTc ar fi trebuit sa intocmeasca atat documentatia pentru obtinerea avizelor de la Serviciul de Transmisiuni Speciale Bucuresti, cat si procesul-verbal de predare-primire.

Conducerea -uita- insa sa faca aceste demersuri si, in consecinta, transferul sarmei nu este inregistrat in contabilitatea unitatii. Vazand ca lucrurile iau o intorsatura penala, sefii de la DTc Galati au incercat sa-l oblige pe Puia sa semneze un angajament ca va suporta prejudiciul, de 7.716 dolari.

Saptamana trecuta, Parchetul i-a comunicat lui Florinel Puia ca a fost scos de sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, -intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii-. In urma cu doua zile, conducerea centrala a RomTelecom, prin proaspatul director general, James Stuart Hubley, i-a comunicat dlui Puia sa se prezinte la DTc Galati pentru incheierea formalitatilor de incetare a suspendarii contractului de munca, urmand a fi incadrat intr-o functie care sa nu implice atributiile de gestionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.