Acasă Politic -Stolojan – protejat de fostii securisti pe care i-a finantat-

-Stolojan – protejat de fostii securisti pe care i-a finantat-

DISTRIBUIȚI

La doar o zi dupa ce vicepresedintele PIN, deputatul Lavinia Sandru, a declarat la Targu-Mures ca Nicolae Ceausescu, Theodor Stolojan si seful Securitatii erau cei trei oameni care imparteau banii Securitatii pentru actiunile de politie politica, liderul PIN, Cozmin Gusa, a explicat de ce Theodor Stolojan este protejat de fostii securisti.

Liderul PIN a declarat ca Theodor Stolojan este cel mai important reprezentant al statului totalitar de pana in 1989, prezent intr-o functie publica in acest moment.

Gusa a sustinut ca Stolojan este un om protejat de fostii securisti, pentru faptul ca, in fosta calitate de sef al Directiei de Aport Valutar Special, distribuia impreuna cu Nicolae Ceausescu si cu fostul sef al Securitatii sute de milioane de dolari pentru finantarea actiunilor de politie politica, informative sau pentru diferite servicii de informare si spionaj mai mult sau mai putin secrete.

Liderul PIN a sustinut ca detine informatii conform carora in arhivele PCR se regasesc numele celor trei persoane care se ocupau de finantarea actiunilor de politie politica si modul in care se distribuia valuta.

Presedintele PIN a precizat ca Theodor Stolojan este acum protejat de toate persoanele care primeau bani de la el, intr-un fel sau altul. Gusa a adaugat ca respectivele persoane -sunt in viata, sunt oameni importanti, unii sunt politicieni, altii sunt oameni de afaceri, altii au ramas in sistem-.

Conform declaratiilor vicepresedintelui PIN Lavinia Sandru, -cei trei- hotarau circuitul banilor negri, care trebuiau sa acopere, intr-un fel, actiunile de politie politica ale Securitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.