Acasă Politic Tăriceanu forțează o demisie a lui Băsescu sub pretextul „moralității”

Tăriceanu forțează o demisie a lui Băsescu sub pretextul „moralității”

DISTRIBUIȚI

„Lupul moralist” Călin Popescu Tăriceanu crede că a venit vremea să-i plătească polița lui Călin Popescu Tăriceanu pentru „bilețelul roz” pe care acesta i-l trimiterea cu ceva ani în urmă pentru a-l scăpa de pușcărie pe prietenul Dinu Patriciu. Totuși, Tăriceanu are o memorie scurtă la fel ca durata căsniciilor sale și calitatea moralității sale și vrea să facă tot ce îi stă la îndemână să forțeze demisia lui Băsescu. De altfel, tentativa de puci va fi din nou una instituțională, precum acțiunea de suspendare și apoi demitere din 2012. „Eu am astăzi intenția să propun Senatului și ulterior Camerelor reunite adoptarea unei declarații comune prin care să se ceară demisia președintelui. Voi discuta acest lucru cu liderii grupurilor parlamentare din Senat și apoi în Biroul Permanent al Senatului. Demersul Parlamentului, în speță al Senatului, este un demers politic de a cere demisia președintelui într-o astfel de situație.

Nu este rolul Parlamentului sau al Senatului să stabilească vinovății, noi tratăm această chestiune din perspectiva politică, morală și considerăm că președintele în mod normal ar trebui să demisioneze într-o astfel de situație. Eu am și declarat că nu mă aștept la un astfel de gest, dar asta nu înseamnă că Parlamentul trebuie să rămână pasiv, cred că trebuie, ca for principal al democrației și al dezbaterilor politice, să se manifeste”, a declarat Tăriceanu la RFI.

Idee clocită în laboratoarele PSD

Bineînțeles că ideea nu îi aparține, ci este venită din Kiseleff, de acolo de unde se crede că se va da lovitura finală actualei echipe de la Cotroceni. Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seară, la Antenele lui Felix, că în ședința de luni a coaliției de guvernare se va discuta „dacă există sau nu posibilitatea unei acțiuni parlamentare” în legătură cu o declarație prin care Legislativul să ceară demisia președintelui Traian Băsescu, în contextul scandalului în care este implicat fratele acestuia, Mircea Băsescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.