Acasă Politic Tăriceanu pune bețe-n roate votului prin corespondență și celui electronic

Tăriceanu pune bețe-n roate votului prin corespondență și celui electronic

DISTRIBUIȚI

„Sistemul de vot prin corespondenţă a fost aici menţionat ca o posibilitate, dar cu deficienţele importante care sunt legate de el şi anume posibilitatea de alterare a votului, ca să nu spun chiar de fraudare. Pentru cei cu o conştiinţă civică politică redusă, a da plicul cu vot pentru o sumă de bani sau pentru un mic şi o bere la o fiestă în străinătate nu cred că e o mare problemă. Deci, trebuie să fim foarte atenţi în legătură cu această chestiune”, a declarat Tăriceanu la un seminar organizat de Ambasada Franţei despre experienţa franceză în organizarea alegerilor în străinătate.

În ceea ce priveşte votul electronic, preşedintele Senatului a admis că acesta poate să fie „la prima vedere” o soluţie, dar a precizat că sistemul comportă unele complicaţii tehnice.

„Şi mai are o mare problemă: că nu putem într-un timp foarte scurt după închiderea votului să verificăm dacă nu există vot dublu – şi electronic şi pe listă. Având interesul de a da rezultatul cât mai repede, această operaţiune ia destul de mult timp pentru a descărca toate voturile care s-au făcut la urne şi a vedea dacă nu sunt în acelaşi timp suprapuse cu un vot electronic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, potrivi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.