Acasă Politic Tătaru a anunțat că 1,3 milioane de români vor putea fi vaccinați...

Tătaru a anunțat că 1,3 milioane de români vor putea fi vaccinați anti-Covid până în martie 2021

DISTRIBUIȚI

România va beneficia de un vaccin împotriva COVID în primul trimestru al anului viitor, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. „Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractare cu şase firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară“, a declarat Nelu Tătaru.
În prima fază, Comisia va primi 30 de milioane de doze, iar în România vor ajunge 4,3% din acestea, adică 1.290.000 de doze.
De la UE, la noi în ţară, vor ajunge peste 10 milioane de doze de vaccin din cele 300 de milioane achiziţionate de Comisia Europeană.
Surse din MApN ne-au declarat că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, ar putea să producă vaccinul anti-COVID abia după ce se va construi o nouă linie de producție, o investiție de circa 50 milioane de Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.