Acasă Politic Tătaru contrazice Universitatea Oxford și pe președintele Iohannis: vom vaccina anti-Covid la...

Tătaru contrazice Universitatea Oxford și pe președintele Iohannis: vom vaccina anti-Covid la începutul anului 2021

DISTRIBUIȚI

Într-o conferință de presă desfășurată ieri la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat citând „oficialități care sunt foarte informate”: „este posibil să avem un vaccin la mijlocul anului 2021”.

Imediat Nelu Tătaru s-a prezentat în studioul DIGI 24 pentru a-l contrazice pe președinte dar și pe cercetătorii de la Universitatea OXFORD care a anunțat printr-un comunicat emis cu Astra Zeneca, firma care dezvoltă vaccinul, că au sistat deocamdată testarea după ce un voluntar s-a îmbolnăvit inexplicabil.

Ministrul Sănătății însă a explicat că nu e cum zice Oxfordul: ”Este un studiu de fază III, care înseamnă pacienți cu comorbidități și asta înseamnă că orice incident oprește acest studiu, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Procesul merge mai departe”, a explicat Nelu Tătaru probabil după ce a consultat niște cercetători din Huși că la cei din Oxford sigur nu are acces, procesul fiind unul secretizat și păzit cu siguranță de MI5.

Ministrul a susținut că în luna decembrie a acestui an ar trebui să vină prima tranșă de vaccinuri antiCOVID.
”Sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are în acest moment discuții și contracte. Rămân cele 300 de milioane de doze achiziționate de Comisia Europeană, posibil încă 100 de milioane. Este preconizat să vină în decembrie o primă tranșă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele. Prima tranșă pentru România este de 1.290.000 de doze, iar în ianuarie am putea face prima tranșă de vaccinuri”, mai spune ministrul sănătății.
Ministerul Sănătății a solicitat Comisiei Europene vaccinuri împotriva COVID-19 pentru 10.700.000 de români.
”Prioritate vor avea vârstele extreme, cei cu comorbidități și personalul care lucrează în sectorul sanitar, precum și cel didactic”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.