Acasă Politic Tătaru deja se simte un fel de nobil și folosește pluralul seniorial:...

Tătaru deja se simte un fel de nobil și folosește pluralul seniorial: „vina este a noastră”

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a reușit să-l determine și pe președintele Klaus Iohannis să se facă de râs. Instituția prezidențială a trebuit să comunice zilele trecute că: „În informațiile transmise de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie. Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile ‘verde’, ‘galben’ sau ‘roșu’ este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președintele României. Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.
Așadar Ministerul Sănătății, desigur sub semnătura reprezentantului său, Nelu Tătaru, că doar n-au semnat portarii, i-a comunicat greșit datele președintelui. Încolțit de jurnaliști, Nelu Tătaru a folosit pluralul seniorial pentru a confirma greșeala: „Datele au fost transmite eronat către Președinție, vina este a noastră”, a spus Nelu Tătaru.
Adevărul e că îl ajută și fața, și glasul, și ce grăiește: direct la un nobil ți se duce gândul când îl vezi sau auzi. Cam așa cum era definit seniorul în Evul Mediu, în Apusul Europei: stăpân al unui domeniu asupra căruia își exercita și unele atribute ale puterii de stat.

Desigur că profesorului Alexandru Rafila nu i se pare deloc nobil Tătaru și a izbucnit în râs la nonsensurile debitate de Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.