Home Politic Țintoiu (APAPR) îl contrazice pe mincinosul Liviu Pop: un salariat susține 1,3...

Țintoiu (APAPR) îl contrazice pe mincinosul Liviu Pop: un salariat susține 1,3 pensionari

DISTRIBUIŢI

Ieri  Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social, a dat o declarație mincinoasă pentru AGERPRES: „Pentru prima dată, după mulți ani, în România, numărul angajaților l-a depășit pe cel al pensionarilor”. Într-o propoziție sunt două minciuni. În primul rând conform datelor oficile prezentate pe site-ul Ministerului Muncii avem 5.137.200 pensionari și 4.570.300 de salariați, pagina http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/statistici/date-statistice fiind actualizată lunar.
În al doilea rând, sursa citată de Pop e un document de la Inspecția Muncii (pe care el a aplicat, surprinzător, antetul Ministerului pentru Dialog social) privind numărul de contracte de muncă și, după cum se observă din fotografia postată pe pagina de facebook a lui Pop, acesta era în aprilie 2012 de 5.654.914 în timp ce pensionarii erau în număr de 5.338.200 iar această diferență s-a menținut în fiecare lună de atunci încoace. Așadar nu ar fi pentru prima dată acum când numărul de contracte active depășește numărul pensionarilor.
Pop continuă în interviul său:  „Avem peste 6.060.000 de contracte individuale de muncă în plată, iar, în ultimii trei ani de zile, dacă e să comparăm aprilie 2012 cu august 2015, am putea spune că în Guvernul Ponta s-au creat 406.000 de noi contracte individuale de muncă”. Asta este chiar gogonată. Din cele 406.000 contracte de muncă nou create, 204.012 sunt cu timp parțial, ceea ce poate însemna chiar și o oră pe lună, mulți contabili, responsabili cu SSM, PSI, deșeuri etc. fiind angajați în acest sistem cu o sută, două de lei pe lună sau chiar mai puțin iar 179.473 sunt contracte pe durată determinată, care înseamnă joburi temporare. Ceea ce nu mai spune sau poate nu înțelege Pop este câte zeci sau sute de mii de persoane au mai multe contracte de muncă în același timp, unele cu timp parțial și/sau unele pe perioadă nedeterminată.

Mai mult, astăzi a avut loc o conferință de specialitate unde  președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, Raluca Țintoiu, a declarat că un salariat susține 1,3 pensionari, în prezent, dar în 2032 va susține 2,5.

„Dacă în momentul de față un salariat care muncește și plătește contribuțiile susține 1,3 pensionari, în 2032 acest raport se va schimba dramatic urmând ca un singur salariat să susțină de două ori mai mult, ceea ce va pune presiune pe sistemul public de pensii. Vor fi mult mai puțini bani pentru sistemul de pensii de stat”, a explicat Raluca Țintoiu.

Oare poate cineva din PSD să-l oprească pe politrucul ăsta agramat și obraznic de Liviu Pop din mințit?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.