Acasă Politic Top 3 al priorităților USR-PLUS pentru guvernare: Justiția, Educația și Sănătatea

Top 3 al priorităților USR-PLUS pentru guvernare: Justiția, Educația și Sănătatea

DISTRIBUIȚI
Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, președintele PLUS a anunțat că alianța USR-PLUS și-a stabilit prioritățile pentru programul politic și crede că România trebuie „să ridice nasul din ghidon”.
„Alianța Politică USR PLUS va forma o Comisie comună de Politici Publice (CPP) care are ca obiectiv armonizarea programelor politice ale celor două partide, atâta vreme cât ne propunem să guvernăm împreună (…) vom pregăti programul politic pe care Alianța îl va propune în perspectiva alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare. Vom armoniza și pune laolaltă ideile și propunerile care vin atât din partea membrilor noștri, cât și din rândul societății civile și experților externi.
Am stabilit următoarele priorități în jurul cărora vom construi programul nostru politic:
1. Reforma constituțională, justiția independentă și statul de drept
2. Educația și cultura
3. Sănătatea și mediul
4. Infrastructura
5. Strategia de dezvoltare competitivă antreprenorială și industrială
6. Eradicarea sărăciei și dezvoltarea rurală
7. Politică externă și de apărare
Pornind de la aceste priorități, va trebui să începem cu un program de „igienizare”, de reparare a greșelilor și stricăciunilor acumulate în acești ultimi trei ani, de reconstruire a unui stat pentru cetățeni și nu al interlopilor și grupurilor de interese mai mult sau mai puțin oculte. Va trebui să rezolvăm câteva urgențe în aceste domenii, dar în același timp să construim perspectivele unei economii sănătoase, bazate pe investiții și nu pe împrumuturi externe, care va crea premisele și pentru o redresare socială (locuri de muncă, salarii și pensii) de durată. Lumea nu stă pe loc și nu așteaptă să ne dezmeticim noi. Veți vedea că Uniunea Europeană își va concentra atenția pe două mari surse de redresare economică și socială: Dezvoltarea „Verde”, durabilă, și Digitalizarea, noile tehnologii. România are resurse în ambele domenii.
Trebuie „să ridicăm nasul din ghidon” și să vedem ce se întâmplă în jur. Să ne chemăm acasă românii plecați în patru zări și să ne apucăm sănătos de treabă”, a scris Cioloș pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.