Home Politic Traian Băsescu târât la CAB de unul care zice că a uzurpat...

Traian Băsescu târât la CAB de unul care zice că a uzurpat funcția de președinte

DISTRIBUIŢI

Traian Băsescu s-a prezentat marți la Curtea de Apel București unde se judecă plângerea revoluționarului Ion Ciochină la soluția procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul președinte pentru uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale.

„Nu am emoții. Cum să stea (lucrurile — n.r.)? Cum vedeți. Uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale”, a afirmat Băsescu, la sediul CAB.

Ion Ciochină susține că Traian Băsescu ar fi încălcat Constituția și hotărârea Parlamentului din iulie 2012 prin care a fost suspendat din funcția de președinte al țării. El a depus o plângere la Direcția de Investigare a Criminalității Organizate, în august 2012, pentru fapte de uzurpare a unei calități oficiale.

Cercetările au fost reluate după încheierea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu, însă procurorii au clasat plângerea în ianuarie 2015, considerând că nu ar exista fapta reclamată. Ciochină a atacat soluția procurorilor, iar plângerea lui a ajuns la Curtea de Apel București, care urmează să decidă dacă procurorii trebuie să reia cercetările în acest caz.

Plângerea a fost depusă de Ioan Ghișe la parchet. Traian Băsescu a declarat amuzat la ieșire: „Dânsul reclamă faptul că nu am ținut cont de hotărârea de suspendaer a Parlamentului. Nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcția de președinte al Româniai. Curtea Constituțională validează alegerile. După referendum, Curtea Constituțională validează sau nu referendumul. Referendumul din 2012 a fost invalidat”, a precizat Băsescu la ieșirea de la Curtea de Apel București.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.