Acasă Politic Tudorel Toader îl amenință pe Iohannis cu SUSPENDAREA dacă nu o revocă...

Tudorel Toader îl amenință pe Iohannis cu SUSPENDAREA dacă nu o revocă pe șefa DNA

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale privind revocarea lui Kovesi odată cu publicarea motivării în Monitorul Oficial.

”Nu cred că președintele Republicii, cel care e azi sau care va fi peste 7 ani de zile, va da României un exemplu de nerespectare a legilor fundamentale.Nu cred că românul, poporul, o să accepte o conduită de nerespectare a Constituției. Nu cred”, a afirmat Tudorel Toader.

Legat de posibile sancţiuni ce ar putea apărea în urma unui refuz al lui Iohannis, Tudorel Toader a amintit de suspendarea lui Băsescu din 2012.

”Nici nu vreau să pronunț instituția care o poate aplica și care a făcut acest lucru acum șase ani de zile”, a mai afirmat Toader, făcând referire la suspendarea, de către Parlament, a președintelui Traian Băsescu.

Decizia CCR, incluzând motivarea va fi publicată joi în Monitorul Oficial.

CCR a anunțat pe 30 mai că a statuat, cu majoritate de voturi:

1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.

2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I. Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituţionale

3 COMENTARII

  1. STRATEGIA A FOST FACUTA DE ISRAELIENI? CA SCRIU UNII CA TOT CE SE INTAMPLA ARE CA MOTOR AFACERILE, BANII. CA D SI T TREBUIE SA LIVREZE.
    ABUZURI, INDEPENDENTA JUSTITIEI. HA HA HA . PENTRU PR, DRAGILOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.