Acasă Politic Tudorel Toader și Dăncilă ar trebui să plătească amenda de 3 milioane...

Tudorel Toader și Dăncilă ar trebui să plătească amenda de 3 milioane de Euro primită de România

DISTRIBUIȚI

România a fost amendată de CJUE cu 3 milioane de euro pentru că guvernul PSD nu a transpus în legislația națională directiva UE privitoare la spălarea banilor până la data de 26 iunie 2017.
Tudorel Toader a fost ministrul Justiției între 23 februarie 2017 și 24 aprilie 2019 prin urmare el era responsabil de implementarea directivei până în luna iunie 2017. Dar Toader avea alte priorități cum ar fi să o vâneze pe Kovesi și să-și promoveze propriile interese.
Abia la data de 31.05.2018, proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor și finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat de Guvernul Dăncilă și a fost înaintat către Parlamentul României pentru dezbatere în procedură de urgență.
Cu lipsa de bun-simț care-l caracterizează, Tudorel Toader a postat pe Facebook un mesaj în care o acuză pe Ana Birchall, ministru al Justiției începând cu aprilie 2019, că nu a promovat ea OUG pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor ceea ce nu era posibil atât timp cât legea era pe circuitul de aprobarea parlamentar! Întrebat despre subiect, Tudorel s-a ascuns după fustele încăpătoare ale Olguței Vasilescu, fostul ministru al Muncii, spunând că ea nu l-a lăsat de fapt să dea OUG. Cât tupeu, câtă lipsă de bun-simț. Ar trebui ca Ministerul de Finanțe să se îndrepte împotriva lui și a lui Dăncilă și să plătească ei cei 3.000.000 de Euro nu să suporte fiecare român incompetența lor.

2 COMENTARII

  1. Propunerea este formidabila si de bun simt, dar cine sa o puna in practica. De la liberali nu mai am nicio speranta. S-a vazut cardasia cu pesedistii in cazul senatorului Fenechiu care invita un pesedist la un coniac. Gesturile simple spun mult. Astept sa vad cum se vor comporta liberalii in legatura cu decizia DIICOT privin manifestarea de la 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.