Acasă Politic Turcan: ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament,...

Turcan: ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament, se va dizolva în PSD și PNL

DISTRIBUIȚI
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan a răspuns scrisorii transmise de Călin Popescu Tăriceanu prin care invita membrii PNL să se alăture ALDE: „Scrisoarea dl. Tariceanu arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament şi au fost băgaţi în Legislativ de către PSD.
În 2 ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, în funcţie de ataşamentul faţă de valori al fiecărui membru. Aş spune că este aproape o certitudine.”, a scris liberala pe Facebook.
Ieri, Tăriceanu a adresat o scrisoare deschisă liberalilor: „Dragi prieteni liberali,

Vă scriu aceste rânduri dumneavoastră, liberalilor care ați ales să rămâneți în Partidul Național Liberal în speranța unor zile mai bune.

Ziua de 6 ianuarie este una cu o însemnătate aparte pentru liberalii din România. În urmă cu 27 de ani, împreună cu un grup de colegi, înregistram Partidul Național Liberal la Tribunalul București. În 1990, refacerea Partidului Național Liberal a însemnat totodată și renașterea liberalismului în politica românească, după o lungă perioadă de restriște în care statul comunist a călcat în picioare democrația, drepturile și libertățile cetățenilor. Îmi pare rău să văd că politicienii care conduc acum PNL au trecut sub tăcere această dată. Probabil, pentru că actuala conducere nu mai are nimic de a face cu valorile și idealurile care ne-au animat în 1990.

Anii ’90 nu au reprezentat o perioadă ușoară pentru PNL. Au fost ani în care am luptat pentru ca România să se înscrie pe un parcurs euroatlantic, pentru ca atitudinea autorităților față de mediul de afaceri să se schimbe, pentru ca principiile economiei de piață să fie adoptate și pentru ca libertățile câștigate în 1989 să fie păstrate. Am printre dumneavoastră colegi și prieteni cu care am colaborat în acele luni și ani și vreau să vă mulțumesc.

După 2004, Partidul Național Liberal a avut șansa de a conduce România. Ca prim-ministru și președinte al PNL am condus o echipă de oameni extraordinari care au muncit zi și noapte pentru a crește economic România și a câștiga statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Din nou, vreau să vă mulțumesc pentru munca pe care cei dintre dvs. care erați în PNL în acei ani, ați depus-o. Împreună, în guvernarea 2004-2008 am arătat românilor, ce înseamnă ca România să fie condusă după principiile și valorile liberale.

În 2012, ne-am înscris împreună pe un drum pentru a repara greșelile și deciziile injuste ale regimului Băsescu-Boc. Din păcate, în urmă cu trei ani am trăit un moment antitetic celui din 1990. Dacă anul 1990 a fost anul renașterii liberalismului, anul 2014 a fost anul marii trădări a acestuia de către cei care ar fi trebuit să fie apărătorii și promotorii săi în cadrul societății românești.

Din 2014, de când PNL a părăsit grupul liberalilor europeni, cu fiecare zi partidul a făcut câte un pas greșit: mai departe de ce înseamnă valorile liberale, mai aproape de ce înseamnă populism, demagogie, subordonare față de instituțiile de forță și eșecuri electorale.

Astăzi, din păcate, din vechiul Partid Național Liberal a mai rămas doar numele. PNL a ajuns în mâinile unor persoane cărora le este imposibil să înțeleagă spiritul liberal, interesul românilor. PNL este astăzi un partid golit de conținut. Partidul liberal la renașterea căruia am contribuit a dispărut. PNL-ul de azi nu mai are nicio legătură cu liberalismul, el fiind trecut, în mod forțat, la tabăra popularilor europeni.

Știu că, în toți acești ani de după 2014, ați trăit cu iluzia că Partidul Național Liberal va reveni la liberalism și se va întoarce din nou spre electoratul liberal. Acum, nu mai există iluzii, ci doar certitudini. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza și să îndepărteze definitiv electoratul liberal.

Din 2014, vocea liberalismului a fost preluată de ALDE. Sunt 3 ani de când am decis, alături de un grup de prieteni liberali, să ne asumăm încă o dată continuarea tradiției liberale în România. ALDE este astăzi singurul partid liberal din România, cel care duce mai departe liberalismul promovat ani la rândul de PNL, dar de care liderii săi s-au debarasat. Rolul nostru, al celor care am pus bazele ALDE, este unul extrem de important, având responsabilitatea de a duce mai departe liberalismul în România și de a continua promovarea unor politici și soluții liberale.

Mișcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate crește și poate deveni o forță politică puternică a României.

Vă scriu pentru a vă cere să veniți alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România și vom duce mai departe valorile liberalismului.

Cu respect,

Călin Popescu-Tăriceanu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.