Acasă Politic UDMR pune pe butuci moțiunea coaliției Grivco

UDMR pune pe butuci moțiunea coaliției Grivco

DISTRIBUIȚI

În așteptarea votului la moțiunea de cenzură care se va desfășura miercurea aceasta, liderii PSD-PNL au primit o veste proastă din partea UDMR – considerată adevăratul pion pentru un eventual succes în demolarea Cabinetului Boc -, care a respins din start orice tentativă de negociere cu coaliția Grivco în privința votării la această moțiune. Pe de altă parte, posibila repetare a scenariului de la moțiunea de cenzură din vară pare să lase un gust amar tandemului PSD-PNL, care se vedea pus în fața unui nou eșec în demolarea executivului, în ciuda presiunii străzii. În acest sens, ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat ieri, cu privire  la oferta lansată de opoziție către liderii Uniunii pentru susținerea moțiunii de cenzură, că UDMR nu are ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD pe acest subiect, subliniind totodată faptul că trebuie evitată o criză politică.
„Poziția mea este că, în legătură cu moțiunea de cenzură, nu avem ce discuta nici cu PNL, nici cu PSD în acest moment. Noi nu susținem moțiunea, în momentul actual nu avem nevoie de o criză“, a spus liderul Uniunii. Potrivit acestuia, legea educației și cea a salarizării unice trebuie continuate, în sensul în care sunt blocate la Parlament. Pe de altă parte, tandemul PSD-PNL trebuie să-și schimbe urgent strategia pentru a aduna cele 236 de voturi necesare demolării Cabinetului Boc, în timp ce UDMR, UNPR și PDL se vor abține de la vot, spre disperarea acestora, care vor mai încerca astăzi să-i convingă pe liderii grupului minorităților naționale să le dea votul.

Un ultim cartuș!

De cealaltă parte a baricadei, fostul combinator-șef al PSD, Viorel Hrebenciuc, este de părere că eventuala cădere a guvernului ar aduce ca noutate în actul guvernamental doar competență.  „Competența ar fi marea schimbare adusă de un posibil guvern PSD-PNL“, a afirmat liderul social-democraților. Pe de altă parte, ieșirea din criză nu pare a fi un scop în sine pentru tandemul PSD-PNL, care în lipsă de alternative certe aduce numai „competențe și eliminarea reducerilor salariale“, simple sloganuri electorale pentru alegerile de peste doi ani. „Mi se pare că domnul Crin Antonescu (n.r. – președintele PNL) nu s-a maturizat încă politic“, a spus Hrebe. La rândul său, vicepreședintele PDL Valeriu Stoica a declarat ieri că dezbaterea moțiunii de cenzură va fi o „probă a adevărului în Parlament“. „Miercuri este o zi importantă nu numai pentru PDL. Este o zi importantă pentru România. Pentru că vom vedea atunci dacă vocea rațiunii, a chibzuinței, a cumpătării va câștiga în raport cu vocea populismului ieftin, cu vocea iresponsabilității politice“, a precizat liderul democrat-liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.