Acasă Politic UFD se imparte intre Stolojan si Constantinescu

UFD se imparte intre Stolojan si Constantinescu

DISTRIBUIȚI

Cele doua grupari antagonice din UFD au ajuns la divort. Ieri, factiunea reprezentata de cei patru vicepresedinti ai partidului a decis, la Sibiu, in cadrul unui Consiliu National, sa se alature fostului presedinte Emil Constantinescu si Actiunii Populare. Astazi, a venit randul trioului Iorgulescu – Vosganian – Gabriel Sandu, respectiv presedintele UFD, presedintele Consiliului National si secretarul general, sa opteze definitiv pentru unificarea cu PNL.

Unii hais…

Consiliul National al UFD, convocat ieri la Sibiu sub bagheta vicepresedintilor Mihai Gheorghiu, Octavian Bot, Max Badin si Nicolae Cirica, a decis convocarea unui congres extraordinar in prima jumatate a lunii aprilie si, conform mandatului dat de congresul din 2001, a dat un vot pozitiv in favoarea constituirii unui nou partid politic, de orientare populara. Mai exact, aripa populara a UFD a decis ieri sa mearga alaturi de Actiunea Populara, girata politic de Emil Constantinescu.Vicepresedintele Mihai Gheorghiu ne-a declarat ieri ca reuniunea de la Sibiu este statutara, pe cand la Bucuresti are loc astazi -un matineu, nu stiu daca de muzica clasica sau usoara-, pentru ca participantii la aceasta intalnire -au fost invitati ca reprezentanti ai UFD, desi ei sunt deja membri PNL de cateva luni de zile-. Potrivit declaratiilor lui Gheorghiu, grupul popular din UFD reuneste mai mult de jumatate din organizatiile partidului, avand priza mai ales in Ardeal, Muntenia si Dobrogea.

…altii cea

Adeptii unificarii cu liberalii au catalogat Consiliul National de la Sibiu drept nestatutar, pentru ca nu a fost convocat si validat de Comitetul Director, iar reuniunea nu a fost anuntata cu doua saptamani inainte. In opinia lor, la -autointitulatul- Consiliu National de la Sibiu trebuia invitat fie presedintele partidului, fie cel al Consiliului National pentru a da legitimitate intrunirii. Iorgulescu si Vosganian sustin, pe de alta parte, ca la Consiliul National de astazi, de la Bucuresti, vor participa toate filialele UFD, cu exceptia Bihorului, Constantei si, probabil, Iasiului. Primele doua, conduse de -disidentii- Octavian Bot si Nicolae Cirica, au mers deja pe mana lui Emil Constantinescu, iar cealalta s-a pronuntat in favoarea mentinerii UFD ca formatiune de sine statatoare. Varujan Vosganian spune ca, astazi, organizatiile judetene vor recomanda conducerii partidului convocarea unui Congres extraordinar pe 19 aprilie, in vederea fuziunii prin absorbtie cu PNL. De altfel, joi, vicepresedintii liberali Calin Popescu-Tariceanu si Gheorghe Flutur, pe de o parte, si Adrian Iorgulescu, Varujan Vosganian, Gabriel Sandu, pe de alta parte, au semnat proiectul de protocol pentru unificarea celor doua formatiuni. Acest document este considerat insa -ilegal- de tabara adversa, pe motiv ca nu a fost validat de Biroul Permanent.

Cert este ca, indiferent de argumentele celor doua parti, UFD isi va inceta intr-o luna existenta, iar PNL si AP isi vor imparti zestrea ramasitelor dreptei romanesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.