Acasă Politic Ungaria si Romania – un fel de Benelux al Estului

Ungaria si Romania – un fel de Benelux al Estului

DISTRIBUIȚI

Proaspat intors de la Budapesta, senatorul UDMR Verestoy Attila a revenit de la discutiile pe care le-a avut, recent, in capitala ungara cu ministrul maghiar al Economiei cu o noua idee -revolutionara-: -Ar trebui ca Romania si Ungaria sa se apropie si mai mult din punct de vedere economic, astfel incat sa ajunga intr-o situatie similara cu a Beneluxului-. Verestoy Attila este de parere ca -ar putea rezulta efecte benefice din intrepatrunderea economica a celor doua tari-. Senatorul Uniunii sustine ca Ungaria are, deja, doua experiente de succes in acest domeniu – colaborarea cu Austria si cu Uniunea Europeana.

In plus, senatorul UDMR a iesit, ieri, la rampa cu o noua idee cu potential de a rotunji buzunarele Uniunii. Propunerea lui Verestoy consta in legiferarea posibilitatii conform careia contribuabilii sa aiba dreptul de a decide destinatia unui anumit procent din impozitul pe care il platesc anual. Senatorul UDMR a si sugerat cateva posibile destinatii: -Biserici, fundatii…-. Majoritatea fundatiilor si bisericilor maghiare din Transilvania sunt -pastorite-, cel putin spiritual, de UDMR.

In plus, Verestoy, senatorul Uniunii, a dezvaluit ca partidul sau a inceput, deja, sa-si schiteze pretentiile pe care le va aduce in fata partidului de guvernamant cu ocazia discutarii bugetului pe 2003, cererile respective find subordonate, conceptual, notiunii de -descentralizare-. Verestoy a precizat ca a avut, deja, discutii pe aceasta tema cu conducerea Ministerului de Finante. -Principala problema este, in acest moment, alegerea intre centralism si descentralizare-, a apus senatorul in discutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.