Acasă Politic -Unitate!- se striga doar de la balcoane

-Unitate!- se striga doar de la balcoane

DISTRIBUIȚI


Intre aplauze si strigate revolutionare, -alesii- au elogiat, criticat sau aplaudat discursurile rostite de la tribuna parlamentului. Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu, reprezentantul revolutionarilor (prezenti in numar de 200 in sala), a -tunat- ca adevarul despre Decembrie *89 nu se va afla, ca apoi sa spuna ca Revolutia nu are secrete. -Unitate!- a fost strigatul de bucurie al luptatorilor, venit prompt in sprijinul senatorului.

Revolutia, vazuta de la tribuna

Reprezentantii grupurilor parlamentare au citit fiecare cate un mesaj -patrunzator- la adresa perioadei -de dupa-. Senatorul PSD Doru Ioan Taracila a elogiat progresele pe care Romania le-a facut in perioada postdecembrista, adica integrarea in NATO si drumul spre UE. La sfarsit, el ne-a indemnat -sa varsam o lacrima de cristal pentru eroii nostri-. Mihai Lupoi, deputat PRM, a facut o comparatie intre cum era -atunci- si cum e acum. Scorul a fost, in viziunea peremistului, in favoarea perioadei de -atunci-. -Acum-, a comentat el, -spaga este primul cuvant invatat de la maternitate la cimitir-.

Deputatul timisorean, Viorel Gifan, reprezentantul liberalilor, a povestit despre orasul natal, unde oamenii sunt -harnici, intreprinzatori si care nu au vocatia de martiri-.

-A doua zi, toata populatia a fost de dimineata pe strazi. Si la pranz: <Am invins!>- – asa a fost la Targu Mures, dupa cum a povestit deputatul UDMR Laszlo Borbely.

Reprezentantul minoritatilor, Gheorghe Ficzak, a smuls aplauzele revolutionarilor prezenti, mai mult pentru faptul ca a spus ca va sustine Legea 42 (a revolutionarilor).

-Adevarul nu va fi aflat-

Reprezentantul revolutionarilor, senatorul Sergiu Nicolaescu, a sustinut ca -nu vom afla niciodata cum au murit, cine sunt vinovatii. Exista un ordin al Justitiei Militare de neautopsiere a cadavrelor, asa ca nu exista dovada cum s-a tras. Nu vom sti niciodata ucigasul care a tras in membrii familiilor noastre-. Senatorul si-a contrazis apoi singur declaratia anterioara, spunand ca Revolutia romana nu are enigme. La orice intrebare se poate raspunde-. -Unitate! Unitate!- – au scandat revolutionarii din sala. Nicolaescu i-a inganat si el, iar toti din sala s-au ridicat si au aplaudat. -Ati adunat aplauze cat pentru filmele bune-, a comentat Valer Dorneanu, presedintele Camerei Deputatilor.

Revolutionarii iau cu asalt Cotroceniul

Revolutionarii, grupati in recent infiintatul Bloc al Revolutionarilor din Decembrie *89 si cunoscuti ca adepti ai politicii premierului, au decis, ieri dupa-amiaza, sa organizeze pe 23 decembrie o ampla manifestatie de protest la portile Cotroceniului. Dorin Lazar Maior, Vasile Duta, Raj Tunaru, Codrin Stefanescu si ceilalti lideri ai BNR *89 au criticat atitudinea presedintelui Iliescu la intalnirea de ieri cu insurgentii din Decembrie 1989 si, mai ales, faptul ca acesta il tine in brate pe Dan Iosif. Ei au decis ca, prin mijloace specifice strazii, sa provoace schimbarea din functie a secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Emil Cuteanu, precum si sa aplice celebra Lege 42, cu imbunatatirile propuse recent de revolutionarii care sunt si parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.