Home Politic USR îl somează pe preşedintele CNSAS Constantin Buchet să respecte legea

USR îl somează pe preşedintele CNSAS Constantin Buchet să respecte legea

DISTRIBUIŢI

Uniunea Salvaţi România îl somează pe preşedintele CNSAS, Constantin Buchet (foto), să respecte legea în privinţa verificărilor pentru procuroarele nominalizate de ministrul justiţiei pentru funcţii de conducere.

Preşedintele Klaus Iohannis este îndreptăţit să refuze numirea procuroarei Adina Florea la conducerea DNA, în condiţiile în care Tudorel Toader şi acoliţii PSD din alte instituţii publice nu respectă procedurile legale.

Scrisoarea pe care preşedintele CNSAS Constantin Buchet a trimis-o CSM cu privire la verificările pentru procuroarele nominalizate pentru funcţii de conducere este ilegală.

Conţinutul scrisorii nu a fost discutat într-o şedinţă de Colegiu şi nu a avut loc un vot, aşa cum prevede legea, preşedintele Constantin Buchet s-a substituit Colegiului.

USR atrage atenţia că scrisoarea NU poate ţine locul unei adeverinţe, Colegiul în cvorum este singurul organism care poate genera legal un astfel de răspuns la solicitarea CSM. Mai grav este că domnul Constantin Buchet a stabilit că Adina Florea nu a colaborat cu Securitatea doar pe baza scrisorilor de la servicii, ceea ce este ilegal din mai multe motive: legea CNSAS precizează clar procedura şi cerinţele obligatorii, iar conţinutul răspunsurilor de la foştii deţinători nu este public, el fiind transmis, la cerere, doar instanţelor de judecată, când situaţia o impune.

Uniunea Salvaţi România atrage atenţia că CNSAS este în prezent într-un blocaj instituţional din cauza preşedintelui Constantin Buchet.

Şedinţa în care urma să se analizeze adeverinţa procuroarei Adina Florea urma să aibă loc astăzi, 10 ianuarie, dar nu s-a ţinut, iar şase membri din colegiu i-au transmis o scrisoare preşedintelui CNSAS în care îi cer să clarifice viciile de procedură şi până atunci să nu pună pe ordinea de zi avizul pentru Adina Florea.

4 ARII

  1. D-le C Buchet,…procedurile trebuiesc respectate,..(parerea mea ca cititor,)…sigur ca si d-ta ai o parere,….daca vrei ca parerea ta, sa-ti fie pe placere,….dute frate la Moscova,….acolo toate vor fi dupa placerea domniei tale….

  2. Deodatà sase membri ai aceste institutii care trebuie sà fie eminamente apoliticà , deodat sase membri cer respectare strictà a formalitàtilor în cazul ADINA FLOREA !
    Nu în cazurile Stanciu , Tarcea , Augustin Lazàr (cu nu „mizerabil” salariu
    de 11 000 mii euro pe lunà !) CI DOAR ÏN CAZUL ADINA FLOREA!
    PURA ÎNTÎMPLARE !

    • Spalato pe creier! Doar in cazul Adinei Florea s-a incalcat legea CNSAS. In rest, pur si simplu nu s-au eliberat adeverinte. Sau esti prea proasta sa faci diferenta. Cei 6 i-au cerut presedintelui cnsas sa respecte legea lor. Capisci?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.