Acasă Politic USR susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor...

USR susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

Uniunea Salvaţi România susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale, pensii speciale pe care le consideră o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii. Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate.

„Subiectul pensiilor speciale e tema care revine cel mai des în discuţiile pe care le port cu cetăţenii. În toate judeţele, în toate localităţile. Sentimentul de nedreptate pe care îl reclamă oamenii nu poate fi, sub nicio formă, ignorat. Cu cât închidem acest capitol mai repede, cu atât mai bine”, declară preşedintele USR, Dan Barna.

De peste doi ani, Uniunea Salvaţi România depune toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017. Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor.

La finalul sesiunii parlamentare trecute, majoritatea controlată de PSD din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a respins proiectul USR privind desfiinţarea a şapte categorii de pensii speciale. În schimb, a dat raport favorabil unui proiect al PNL similar proiectului USR, dar numai după ce i-a adus amendamente care nu doar că denaturează complet sensul propunerii legislative, dar ridică şi serioase semne de întrebare cu privire la neconstituţionalitatea actului normativ.

USR solicită ca, în cazul unei sesiuni extraordinare în vederea exprimării unui vot în plen, pe ordinea de zi să fie introdus proiectul USR, care ţine cont de deciziile Curţii Constituţionale referitoare la pensiile magistraţilor.

USR consideră, de asemenea, că o altă urgenţă o constituie alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În ciuda solicitărilor repetate ale parlamentarilor USR, majoritatea controlată de PSD din conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat, la finalul sesiunii trecute, introducerea proiectului USR pe ordinea de zi a plenului. În cazul convocării unei sesiuni extraordinare, trebuie să fie abordat şi acest subiect, iar politicienii de la toate partidele vor avea ocazia să arate, prin vot, dacă se tem sau nu de proprii alegători.

Nu în ultimul rând, USR solicită şi deblocarea iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”. Păstrarea acesteia la sertar, de către aceeaşi majoritate controlată de PSD, nu reprezintă decât sfidarea celor peste 1 milion de români care au semnat pentru curăţarea clasei politice de condamnaţii definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.